Το σχολείο Φυλακών τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σχεδόν 80 χρόνια μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και οι πληγές ακόμη ανοιχτές  με τα ζητήματα του φασισμού, του ναζισμού και του πολέμου ακόμη να  απειλούν και να δηλητηριάζουν τη ζωή μας.Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το ιδιαίτερο σχολείο μας είχε πολλά να δει και να συζητήσει, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου , ημέρα αφιερωμένη στην εθνική επέτειο.

Προσκεκλημένος μας ο ιστορικός και φιλόλογος του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, κος Κώστας Μιχαλάκης, ο οποίος παρουσίασε το χρονικό του πολέμου στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο μέσω  ενός  πλούσιου  φωτογραφικού υλικού που έγινε η αφορμή για γόνιμο προβληματισμό και ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους κρατούμενους μαθητές.Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν αναφέρθηκε η συγκλονιστική ιστορία εκτέλεσης του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και  η εκπαιδευτικός του Σ.Δ.Ε. κα Μαρία Μουτσάκη επιχείρησε με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι ρόλων να μεταδώσει το μέγεθος του ηρωισμού και της θυσίας των αγωνιστών που αντιστάθηκαν.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδια βγαλμένα μέσα από τα γεγονότα της κατοχής και της αντίστασης όπως η «Αλάνα» και «Της Γερακίνας γιος» που ερμήνευσε ο μαθητής μας Σαμέτ Ν.. Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Σ.Δ.Ε.κα Αθανασία Τρικαλιώτη,  το οπτικοακουστικό  συντονισμό ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κα Ζωή Δημοπούλου και κος ΑνδρέαςΜπούρλιας , ενώ το εικαστικό μέρος οι μαθητές Αλεξέι Γ. και Ιζέτ Χ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Κώστα Μιχαλάκη  και τη Διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή