Το σχολείο φυλακών ξεναγείται στο μουσείο Ακροπόλεως

Δεν είναι μόνο η δύναμη της φαντασίας και του ονείρου που μπορεί να μεταφέρει στον έξω κόσμο ανθρώπους που τελούν υπό καθεστώς εγκλεισμού, είναι και η τεχνολογία που, ενισχύοντας την εκπαίδευση, μπορεί σήμερα να μας μεταφέρει παντού και να μας ταξιδέψει σε όποιο ενδιαφέρον μέρος επιθυμήσουμε.

Με τη βοήθεια του διαδικτύου λοιπόν, οι κρατούμενοι – μαθητές του 2ου Σ.Δ.Ε. Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση. Ξεναγήθηκαν στο μουσείο ης Ακρόπολης και πληροφορήθηκαν για πολλά: έμαθαν για την Ιστορία του, περιηγήθηκαν στα εκθέματα της Αρχαϊκής και της Κλασσικής περιόδου, θαύμασαν τα γλυπτά από τα αετώματα, τις μετόπες και τη ζωφόρο του Παρθενώνα, τις Καρυάτιδες και άλλα πολλά,  παρόντα και… απόντα.

Μαζί με τα παραπάνω, οι έγκλειστοι μαθητές είχαν τη χαρά να πάρουν, έστω και εικονικά, μια γεύση από τον καθαρό ουρανό εκείνης της ηλιόλουστης μέρας με το μοναδικό αττικό φως, το οποίο οι υπεύθυνοι της ξενάγησης σχολείων, κος Κουτούλιας Ιωάννης και Κοροπούλης Άγγελος, φρόντισαν να δείξουν αρκετές φορές. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Είναι οι στιγμές που από το φωτεινό παρελθόν αντλείς ελπίδα κι αισιοδοξία για το μέλλον.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …