Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το σκάνδαλο Novartis – Ο Αντώνης Σαμαράς – Η Βουλή: Αφορμή για αλλαγή πλαισίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι είναι πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας, ότι ήταν έγκλημα καθοσιώσεως η έρευνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης για καταγγελίες προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης ΝΟΒΑΡΤΙΣ εναντίον του. Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έχει ήδη καταλήξει ότι οι κατηγορίες εναντίον του, εναντίον του άλλου πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου και εναντίον 5 πρώην υπουργών, είναι αστήρικτες και συνεχίζει την έρευνα καταθέσεων κατά άλλων 3 πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για κατηγορίες οι οποίες κρίθηκαν αστήρικτες δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου για την ταλαιπωρία όσων βρέθηκαν σε ρόλο απολογούμενου. Έχω ήδη αναφερθεί στη περίπτωση Πικραμμένου και στην εντελώς άδικη ταλαιπωρία του, έστω κι αν όλα ακολουθούν τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις. Αποτελούν όμως τη κατάλληλη αφορμή για την αλλαγή του πλαισίου διαβίβασης των παραπομπών φακέλων της Δικαιοσύνης προς τη Βουλή. Δεν είναι σωστό να διαπομπεύεται κάποιος πολιτικός με μοναδική αιτία τη κατάθεση κάποιου προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο κ.Σαμαράς, όπως και όλη η Βουλή, γνωρίζουν ότι η υπόθεση της ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι ένα παγκόσμιο Σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού και εκμαυλισμού συνειδήσεων γιατρών και άλλων δημόσιων λειτουργών από τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ, προκειμένου να υπάρξουν υπερκέρδη της Εταιρείας. Γνωρίζουν ότι η υπόθεση ερευνήθηκε από την Αμερικανική Δικαιοσύνη και το FBI. Γνωρίζουν ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΝΟΒΑΡΤΙΣ – ΕΛΛΑΣ κ.Φρουζής κόμπαζε για τον εκμαυλισμό. Γνωρίζουν ότι 15 στελέχη της ΝΟΒΑΡΤΙΣ παραπέμπονται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για « εξηγήσεις» και ακολουθούν γιατροί ύποπτοι δωροδοκίας. Όμως ο κ.Σαμαράς, ο κ.Βενιζέλος, ο κ.Λοβέρδος και ορισμένοι άλλοι στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛΛ έβγαλαν ήδη τα δικά τους πορίσματα : ένοχοι είναι μόνον γιατροί και το Σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ μετατράπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σε « σκευωρία» δίωξης πολιτικών αντιπάλων. Ο κ.Σαμαράς ανακάλυψε και τον αρχιερέα της « σκευωρίας» : είναι ο διάδοχός του πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη βοήθεια του « Ρασπούτιν» πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου. Ο κ.Σαμαράς γνωρίζει ότι « σκευωρία» χωρίς την συνενοχή των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς δεν θα μπορούσε να γίνει. Ξέρει όμως ότι η προϊσταμένη Εισαγγελέας κ.Τουλουπάκη είχε πρόσφατα νέα ανάθεση των καθηκόντων της από την Ηγεσία της Δικαιοσύνης, που ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της. Περιορίζει γιαυτό τις ρεβανσιστικές φαντασιώσεις του στον Αλέξη Τσίπρα και ζητά από την Βουλή την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού σε Εξεταστική Επιτροπή, σε Προανακριτική ή και σε Ειδικό Δικαστήριο. Την μήνυση της κ.Τουλουπάκη και του κ.Παπαγγελόπουλου για την υποτιθέμενη σκευωρία ανέλαβε ο κ.Λοβέρδος.

Δεν γνωρίζω τη στάση του κ.Μητσοτάκη, της κ.Γεννηματά, των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ, για τη πυροδότηση οξύτατων πολιτικών συγκρούσεων με βάση πολιτικές φαντασιώσεις και όχι ένορκες καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, όπως έγινε στις έρευνες της Αμερικανικής και της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Γνωρίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη δηλώσει την ετοιμότητά του να διερευνηθούν και να απαντηθούν οι φαντασιώσεις. Γνωρίζω ακόμη ότι όσο άδικη και αν ήταν η διερεύνηση ποινικών ευθυνών του κ.Πικραμένου, του κ.Σαμαρά και των άλλων 5 απαλλαγέντων πρώην υπουργών, με βάση τις υπάρχουσες συνταγματικές ρυθμίσεις περί ευθύνης υπουργών, ουδείς μπορεί να είναι υπεράνω πάσης υποψίας σε μια χώρα με αρκετά σκάνδαλα διαφθοράς – διαπλοκής – μαύρου χρήματος, όπως αποκαλύφθηκαν στις αμυντικές δαπάνες και στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στην υγεία και στο φάρμακο, με καταφανείς πολιτικές ευθύνες υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων.

Η Ελλάδα μετά την 21 Αυγούστου του 2018 έχει μπεισε μια νέα εποχή. Η διερεύνηση της μετατροπής της χώρας σε οικονομικό προτεκτοράτο των δανειστών της είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Πιο σημαντική όμως είναι η συνειδητοποίηση των αίτιων των εκρηκτικών ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας, της υπερχρέωσης της χώρας και της πορείας αξιοποίησης συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ανθρώπινου δυναμικού για να προκύψει η συνολική κάθαρση με θεσμικά μέτρα αποκλεισμού μελλοντικών σκανδάλων διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και κυρίως με τη δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Γράφει ο Σάκης Παπαδόπουλος – Βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ – Πρώην μέλος της εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης των σκανδάλων στην Υγεία και το Φάρμακο

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή