Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στα Τρίκαλα

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην πόλη των Τρικάλων που εδώ και μήνες έχει προχωρήσει σε απαράδεκτες κινήσεις ως προς το προσωπικό της.

Προσωπικό που στην συντριπτική πλειοψηφία δουλεύει χρόνια με συμβάσεις μέρας! Δηλαδή προσλαμβάνεται και απολύεται κάθε μέρα για να διασφαλίσει η επιχείρηση ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα έχει κανένα δικαίωμα! Η εργοδοτική ασυδοσία εκφράζεται στο γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις προσωπικού αφήνοντας τους εργαζόμενους εκτεθειμένους χωρίς καμία προειδοποίηση!

Δεκάδες εργαζόμενοι δέχονται απειλές για να μην διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, μάλιστα έχουμε καταγγελίες ακόμα και για απόλυση σε έγκυο συνάδερφο!

Το εργασιακό «Νταχαου» έρχονται να συμπληρώσουν δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις που γίνονται, όπως ανασφάλιστη εργασία, υπερωρίες που δεν πληρώνονται, Κυριακές και βραδινές βάρδιες που δεν πληρώνονται τα προβλεπόμενα από το νόμο! Όλα αυτά στην λογική ότι αν σου άρεσε αλλιώς να πας σπίτι σου!

Όλα αυτά φυσικά με τις ευχές της κυβέρνησης που έχει δώσει όλο το «οπλοστάσιο» στις επιχειρήσεις να κόβουν και να ράβουν στα μέτρα τους το πώς θα προσλαμβάνουν και θα απολύουν τους συναδέλφους μας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Μετά από καθημερινές καταγγελίες το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί την επιχείρηση άμεσα να αλλάξει στάση προς τους εργαζόμενους της. Το λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν δεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι να πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων που παίρνουν ψίχουλα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν στο δρόμο, με ψεύτικες δικαιολογίες.

Οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και δεν φοβούνται να διεκδικήσουν συλλογικά.Δεν θα υποκύψουν σε κανέναν εκβιασμό της επιχείρησης.

Απαιτούμε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

5νθημερο, 8ωρο για όλους τους εργαζόμενους. Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι να προστατευτούν να μην είναι έρμαιο στην εργοδοτική ασυδοσία. Μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι.

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος τους! Η συλλογική διεκδίκηση θα φέρει αποτελέσματα!

Σωματειο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή