Το «Σωτηρία» εκπέμπει SOS

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Δραματική η κατάσταση στο ΓΝΘΑ «Σωτηρία» λόγω των γενικότερων προβλημάτων δραματικής υποστελέχωσης που αφορά σχεδόν όλα τα νοσοκομεία αλλά και λόγω της προφανούς ανικανότητας της διοίκησης να ελέγξει την κατάσταση.

Δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να γίνεται διαχωρισμός στο ΤΕΠ των ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας από τα επείγοντα περιστατικά λοιπής νοσηρότητας. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στοιχειωδών υλικών ατομικής προστασίας (π.χ. ελαστικών γαντιών). Στον χειρουργικό τομέα 3 γιατροί (ένας Θωρακοχειρουργός, 2 Αναισθησιολόγοι) και 2 νοσηλευτές είναι θετικοί ως τώρα στην COVID19. Η Θωρακοχειρουργική κλινική είναι εκτός γενικής εφημερίας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ίδιου του ΕΟΔΥ δεν τηρούνται και εξαναγκάζεται να εργαστεί το προσωπικό που έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα χωρίς να τηρείται η οδηγία για την 7ήμερη καραντίνα. Η διοίκηση αντί να πάρει μέτρα αναλώνεται σε κομματικές εκδικητικές καθαιρέσεις και μετακινήσεις στην νοσηλευτική υπηρεσία σε συνεργασία με την τοπική συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Παραμένει το μπάχαλο με την υπερεφημέρευση των γιατρών σε πολλά τμήματα λόγω των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού με εξαναγκασμό από την διοίκηση και με παραβίαση κάθε κανόνα ασφαλείας που προκαλεί υπερκόπωση ή/και ελλιπή προγράμματα εφημέρευσης και κατά συνέπεια προάγει την ενδονοσοκομειακή διασπορά της επιδημίας.

Η κυβέρνηση έχει πλέον αποδείξει περίτρανα πως η πολιτική της όχι μόνο δεν υπακούει σε υγειονομικά κριτήρια αλλά αντίθετα είναι επικίνδυνη για την Υγεία του Λαού. Απαιτείται αγωνιστικός ξεσηκωμός των υγειονομικών της δημόσιας περίθαλψης αλλά και του λαού συνολικά για να επιβληθούν λύσεις.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή