Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το τελευταίο αντίο στον Στέργιο Παπαθεοδώρου

Αποχαιρετούμε έναν αγωνιστή, έναν ανιδιοτελή συμπολίτη μας, έναν ωραίο άνθρωπο

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές και όσοι γνώριζαν τον Στέργιο Παπαθεοδώρου. Ο Στέργιος Παπαθεοδώρου, υπήρξε ένας έντιμος άνθρωπος, πιστός στις αρχές του και στους αγώνες για έναν καλύτερο κόσμο. Ενεργός ιδιαίτερα στα εργασιακά αλλά και σε κάθε κοινωνικό αγώνα απέναντι στο άδικο και χωρίς κανέναν ιδιοτελή σκοπό. Δεν έλλειπε ποτέ από τη συλλογική δράση, την οποία πίστευε και στήριζε με την παρουσία του και τη μαχητικότητά του.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1967 και μεγάλωσε σε μια φτωχή εργατική οικογένεια. Η βιοπάλη περίμενε τον ίδιο από μικρό ενώ μαθήτευσε στο νυχτερινό σχολείο για να μπορεί να εργάζεται παράλληλα. Αμέσως μετά το σχολείο, εργάστηκε ως οικοδόμος ενώ προς το τέλος εργαζόταν σε γαλακτοβιομηχανία. Από νωρίς, ήταν ενεργός πολιτικά παίρνοντας θέση υπέρ των εργαζομένων αναπτύσσοντας συνδικαλιστική δράση στηρίζοντας τις αριστερές δυνάμεις. Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος της της Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων. Ήταν υποψήφιος για την Δημοτική κοινότητα Τρικάλων με τον συνδυασμό Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή το 2014. Ενώ στιγμή δεν δίστασε να βρεθεί απέναντι στην ακροδεξιά ακόμη και δικαστικά, θέλοντας να υπερασπιστεί τα δίκαια εργαζομένων.

Ακούραστο και άξιο τέκνο της εργατικής τάξης, ακόμη και στην προσωπική του ζωή, φρόντιζε με ιδιαίτερη αγάπη τον μικρότερο αδερφό του που έμελλε να φύγει μπροστά του. Ένας άνθρωπος που μέχρι και στην ύστατη στιγμή, αγωνιζόταν για το καλό όλων, για όσα πίστευε και για τα οποία μαχόταν ακατάπαυστα. Ένας ωραίος άνθρωπος, που αποχαιρετούμε σήμερα με το κεφάλι ψηλά και το παράδειγμά του πάντα στις σκέψεις μας.

trikalanews.gr

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή