Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το θέατρο του κυβερνητικού ψέματος

Πλησιάζουμε στο τέλος Φεβρουαρίου 2021. Ενός έτους, το οποίο συμβολικά θα γιορτάζονταν ως μια ιδιαίτερη χρονιά, λόγω της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821. Δυστυχώς, όμως, οι προσδοκίες του Λαού και της Κοινωνίας βρίσκονται πολύ κοντά στις θερμοκρασίες της περασμένης εβδομάδος. Δηλαδή, υπό το μηδέν… Ταυτόχρονα, η ανησυχία για το μέλλον είναι πολύ μεγάλη. Το ψέμα και η παντελής έλλειψη έγκυρης και ουσιώδους ενημέρωσης κυριαρχούν σε όλα τα επίπεδα και τομείς. Για τα Εθνικά θέματα (από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο «εν μέσω διαπραγματεύσεων»), για την πανδημία, για την πορεία της οικονομίας και τον «λογαριασμό» που έρχεται εις «υγείαν των κορόιδων».

Παράλληλα, μας σφιχτοδένει ένα «λοκντάουν», που στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την υγεία μας, μαζί με ένα νέο θεσμικό κατασταλτικό πλαίσιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ακυρώνει κάθε βαθμό ελευθερίας. Επί της ουσίας, έχουμε «καταπιεί» μια σχεδόν αναστολή του Συντάγματος, με καταπάτηση στοιχειωδών ελευθεριών και μια ηλεκτρονική δικτατορία με την λογοκρισία να εμπεδώνεται παντού. Το ψέμα ότι δήθεν μεριμνούν για την Εθνική ασφάλεια, την δημόσια υγεία, την δημοκρατία, την βελτίωση των υποδομών και της πολιτικής προστασίας δίνει και παίρνει από την κυβέρνηση και τους άμεσους κι έμμεσους υποστηρικτές της. Το θέατρο του κυβερνητικού ψέματος βασιλεύει, με τα ΜΜΕ να δίνουν μία εντελώς ψεύτικη κατευθυνόμενη εικόνα της πραγματικότητας.

Η Ελλάδα είναι το βολικό «πειραματόζωο» σε πολλά επίπεδα: μνημόνια και τρόικα, Πρέσπες, «λοκντάουν» πιο απάνθρωπο, σκληρό και διαρκές απ’ όλες τις χώρες, «μασάζ» για εθνικές παραχωρήσεις σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο.

Η μέρα μεγαλώνει, έρχεται η άνοιξη, ακολουθεί το καλοκαίρι. Μόνο εκεί δείχνουν να ποντάρουν στην κυβέρνηση, καθώς περιμένουν τον τουρισμό «ειδικών προδιαγραφών», με εμβολιασμένους τουρίστες. Να πώς θα «γιορτάσουν» οι «άριστοι»-άχρηστοι της ΝΔ τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας, με τον τουρισμό να είναι η «μεγάλη βιομηχανία» του κράτους, η σύγχρονη «ναυαρχίδα» του. Η Κοινωνία σε διαρκή ιδεολογική και ψυχολογική αγωγή με τις «καραντίνες». Η οικονομία στην άβυσσο και η Χώρα σε ζώνες ή φέτες μοιράσματος. Μέσα σ’ αυτή την ατάλαντη θεατρική παράσταση του κυβερνητικού ψέματος η Ελευθερία και η Αλήθεια είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες για να σωθεί η Πατρίδα και ο Λαός σε όλα τα επίπεδα.

Γιώργος Μάστορας

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή