Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το θέμα των απευθείας αναθέσεων και ο Συνήγορος του Δημότη έβαλαν «φωτιά» στα έδρανα του ΔΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποχώρησε εν μέσω εντάσεων η μείζονα αντιπολίτευση – Σακκάς προς Ηλιάδη «πάτε στον εισαγγελέα»

Τεταμένο ήταν από την αρχή το κλίμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων με κομβικό θέμα το ζήτημα που προ ημερών κατήγγειλε η μείζονα αντιπολίτευση περί απευθείας αναθέσεων σε συγκεκριμένο εργολάβο ύψους 400 χιλ ευρώ σε έργα που αφορούν τη Διεύθυνση Παιδείας.

Τον λόγο επί του θέματος πήραν διαδοχικά σχεδόν όλα τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης με τον Γιώργο Ηλιάδη ως επικεφαλής να καταθέτει τα έγγραφα τεκμηρίωσης στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πέρα από το ηθικό, μεγάλη συζήτηση έγινε και για τη νομική διάσταση της υπόθεσης με τον Δήμαρχο Νίκο Σακκά από τη μία να αναφέρεται σε αντίστοιχες τακτικές λέγοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε θα το επέτρεπε ως δήμαρχος, μιας και τα περισσότερα έργα δεν αφορούσαν τη θητεία του, από την άλλη πρότεινε στην αντιπολίτευση τη δικαστική οδό εφόσον κρίνουν ότι τίθεται θέμα νομιμότητας. Ο δε αντιδήμαρχος και αρμόδιος Μιχάλης Λάππας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο εν λόγω εργολάβος πήρε το 30% των αναθέσεων.

Το ζήτημα αν και θεωρήθηκε λήξαν μέσα από στιγμές αρκετής έντασης, επανήλθε κατά τη συζήτηση ημερησίας διάταξης και το θέμα της εκλογής Συνηγόρου του Δημότη όπου κατέθεσαν αίτηση τρεις ενδιαφερόμενοι, μεταξύ αυτών και ο κ. Μιχαήλ Πίσπας ο οποίος ήταν και υποψήφιος με την παράταξη της συμπολίτευσης και του Νίκου Σακκά.

Σε αυτό το σημείο, πέρα από τη Λαϊκή Συσπείρωση που εξαρχής δήλωσε ότι θα απέχει από τη διαδικασία, και η αντιπολιτευτική παράταξη του κ. Ηλιάδη, γνωστοποίησε ότι θα απέχει επίσης φέροντας ως σημείο ένστασης, το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προσπάθεια συναίνεσης. Όπως χαρακτηριστικά απευθύνθηκε ο κ. Ηλιάδης προς τον κ. Σακκά, ανέφερε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια εκ μέρους του να βρεθεί μία κοινή πρόταση ενώ είχε προταθεί από την πλευρά της παράταξής του, όποιος επιλεγεί να μην εμπλέκεται ως υποψήφιος με τη συμπολίτευση. «Όλα αυτά είναι τεχνάσματα για να βγάλετε την αντιπολίτευση φάουλ» ανέφερε.  

Σε αυτό το σημείο, η ένταση δεν άργησε να έρθει με τον Γιώργο Ηλιάδη να αναφέρεται επίσης σε προηγούμενη αιχμή του δημάρχου περί «γραμμένων λογυδρίων»- τοποθετήσεων, με τον δήμαρχο να επανέρχεται λέγοντάς του ότι δεν θα ήταν ψέματα αν το έλεγε και ότι στην παρούσα συνεδρίαση φαίνεται ότι είχε «αργία ο λογογράφος» και συμπλήρωσε, «όταν κάποιος διαβάζει από μέσα, προφανώς ο υποβολέας ή ο λογογράφος είναι σε καλή φάση».

Τα έδρανα της παράταξης του κ. Ηλιάδη, μετά από τη σύγκρουση άδειασαν με τα μέλη να αποχωρούν από τη συνεδρίαση. Το δε θέμα του Συνηγόρου του Δημότη έλαβε αναβολή για επόμενη συνεδρίαση.

trikalanews
Author: trikalanews