ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

«Το ‘τσουξαν» οι Τρικαλινοί – Εντυπωσίασαν οι ποικιλίες Θεσσαλικών κρασιών και αποσταγμάτων (ΦΩΤΟ+VIDEO)

11 May 2024

Μία βραδιά πραγματικής χαλάρωσης για όσους επισκέφθηκαν τον Μύλο του Ματσόπουλου

Το κρασί και το τσίπουρο, χωρίς το οποίο δεν περνάει η μέρα -όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή- βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που «τρέχει» αυτό το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα.

Από σήμερα το απόγευμα μέχρι και τις 11 το βράδυ, όπως επίσης και από αύριο το μεσημέρι από τις 12 έως τις 8 το απόγευμα η πόλη μας φιλοξενεί το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων.

Ποικιλίες λευκού, ροζέ και κόκκινου κρασιού και τσίπουρου με ή χωρίς γλυκάνισο είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι Τρικαλινοί αλλά και οι επισκέπτες, οι οποίοι παρευρέθηκαν στον Μύλο του Ματσόπουλου.

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη και τουρίστες, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τα ελληνικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνονται δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή το βράδυ θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες.

Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.

Ποιοί παρευρέθηκαν στο event και μίλησαν στην ημερίδα

Περίπου στις 7 ξεκίνησε και η ημερίδα σε μια από τις αμφιθεατρικές αίθουσες του Ματσόπουλου, όπου το λόγο πήραν η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρυσά Ντιντή, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας Γιάννης Αναστασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροδιατροφής Δημήτριος Τσέτσιλας, η γνωστή δημοσιογράφος και σύμβουλος τουρισμού Μάγια Τσόκλη, το επιμελητήριο Τρικάλων και ο δήμαρχος Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος. ‘Οπως τόνισαν όλοι, σκοπός της διοργάνωσης ήταν η γνωριμία των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων με το κοινό, ώστε να επιτευχθεί η εξωστρέφεια που θα οδηγήσει τα Θεσσαλικά καλούδια στα ύψη!

Trikalanews
Author: Trikalanews

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.