Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στην Κύπρο

Συνεχίζοντας την συνεργασία το σχολείο μας, με την ομάδα νέων «Ιχνηλάτες του Φωτός-Ihnilates tou Fotos» δήλωσαν παρόντες και σε ακόμη ένα Erasmus+ KA105 που είχε θέμα τον πολιτισμό και τα στοιχεία του που ενώνουν τους λαούς.

Ομάδες νέων από οκτώ χώρες συμμετείχαν στο πρόγραμμα που έγινε στο Παραλίμνι της Κύπρου με οργανωτή οργανισμό το NECI Cyprus. Εκτός των διοργανωτών Κυπρίων υπήρχαν οργανισμοί από: Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Ιταλία, Λιθουανία και Πολωνία. 

Έξι άτομα από κάθε χώρα συνέθεσαν  με το πάζλ της παρουσίας  τους, τα πολιτισμικά στοιχεία των χωρών τους.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών, παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες στοιχεία όπως: Συνταγές, τάσεις καθημερινής ζωής, μουσική, Πολιτισμός, παρουσίαση ιδιαίτερων φαινομένων οικιστικού-πολιτισμικού  ενδιαφέροντος, γεωλογικά στοιχεία, παρουσίαση της πορείας στο χρόνο των πρωτευουσών των χωρών.

Μέσα από τις παρουσιάσεις που έγιναν με συνεργατικό-ομαδικό τρόπο, επιχειρήθηκε να δεθούν τα κοινά στοιχεία που αφορούν τους λαούς και τους πολιτισμούς τους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, γιατί φάνηκε πως οι πολιτισμοί έχουν κοινά στοιχεία ο ένας από τον άλλο. Αυτό διαπιστώθηκε πως συνέβη λόγω των πολλών μετακινήσεων των λαών στα παλιότερα χρόνια. Παρότι υπάρχουν διαφορές, αυτές είναι ελάχιστες…

Τελικά τους λαούς της Ευρώπης είναι πιότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν. Και οι νέοι το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία συναναστροφής, ειδικά μέσα από τα προγράμματα Erasmus+.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή