Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων στην «αιώνια πόλη»

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης ERASMUS+ KA1 το σχολείο μας υλοποιεί φέτος ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα επιμόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα για όλες τις ηλικίες – μια πρόκληση για την εκκίνηση ή την επανεκκίνηση της επαγγελματικής ζωής».

Η πρώτη ροή του προγράμματος διοργανώθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας από τις 15/01/2018 έως τις 28/01/2018, με τη συμμετοχή 15 μαθητών και 4 καθηγητών, των οποίων το σχέδιο επιμόρφωσης και κατάρτισης επιμελήθηκε ο οργανισμός «ERIFO», ένας διαπιστευμένος οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2000 σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας και ανάπτυξης.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του οργανισμού και σε κάποιες επιχειρήσεις όπως: «Fondazione Mondo Digitale» και «Zarineth Tappeti e Tessuti».

Παράλληλα στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος οι καταρτιζόμενοι είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Βατικανό, το Κολοσσαίο, το κάστρο του Αγίου Αγγέλου, τη βίλα Μποργκέζε και ένα μεγάλο μέρος των μουσείων και των αρχαιοτήτων που διαθέτει η πόλη.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη γραφική πόλη της Νάπολης, η οποία θεωρείται και πρωτεύουσα της νότιας Ιταλίας και τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, η οποία καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.. Περιηγήθηκαν στη Σιένα, μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Τοσκάνης, το ιστορικό κέντρο της οποίας έχει ανακηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και στο Σαν Τζιμινιάνο, μια μεσαιωνική καστροπολιτεία με τους δεκατέσσερις πύργους που σε μεταφέρουν στην εποχή των ιπποτών. Θαύμασαν το Τίβολι μια κωμόπολη κοντά στη Ρώμη, που αποτελεί το θέρετρο των Ρωμαίων και στο οποίο βρίσκεται η περίφημη Βίλα των Έστε με τους εντυπωσιακούς κήπους που καταλαμβάνουν μια έκταση 35 στρεμμάτων.

Ιδιαίτερη ήταν η τιμή και η χαρά να επισκεφτούν τη Δήμαρχο Ρώμης, Virginia Raggi, χαρίζοντάς της έναν τόμο από την ιστορία του τόπου μας.

Την ομάδα των καταρτιζόμενων μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, αποτελούν οι: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ, ΓΑΚΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΛΙΑΦΑΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ, ΚΟΥΖΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΜΠΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑ, ΠΟΥΛΙΑΝΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΒΑΙΟΣ, ΤΣΙΝΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΦΛΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ και ΧΑΧΑΜΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ.

Την ομάδα των καταρτιζόμενων καθηγητών αποτελούν οι: ΔΙΠΛΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ, ΚΑΚΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΟΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΠΕΤΑ ΘΩΜΑΙΔΑ (διευθύντρια του σχολείου).

Την ομάδα των υπεύθυνων συνοδών καθηγητών αποτελούν οι: ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΛΙΑΣΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΛΑΣΚΟΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καθηγητές που συμβάλλανε στην άψογη διοργάνωση του προγράμματος, καθώς επίσης και τους επιμορφούμενους μαθητές για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και την ενεργή συμμετοχή τους.

Από το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή