Τα νέα της πόλης

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. στην Ισπανία

11 Apr 2019
Το 2ο ΕΠΑ.Λ. στην Ισπανία

Άλλη μία συμμετοχή του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων σε πρόγραμμα ERASMUS+

Άλλη μία συμμετοχή του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων σε πρόγραμμα ERASMUS+, από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου 2019, όπου έλαβε μέρος στην 1η συνάντηση των  εταίρων με μαθητές, του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Cultural Heritage Activities and Nutrition in Global Environment», στο Sagunto της Ισπανίας.

Οι εταίροι του προγράμματος είναι: η Κροατία σαν συντονίστρια χώρα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία και η Ελλάδα.

Το αντικείμενο είναι η πολιτιστική κληρονομιά και η διατροφή στο παγκόσμιο περιβάλλον. Η συνάντηση είχε πολλές δράσεις εντός και εκτός σχολείου.

Πραγματοποιήθηκε action bound παιχνίδι στην παλιά πόλη του Σαγκούντο, φεστιβάλ μαγειρέματος παέγιας οργανωμένο από τις οικογένειες που φιλοξενούσαν τους μαθητές.
Παρουσιάστηκαν χοροί από όλες τις χώρες και γεννήθηκε ένας ευρωπαϊκός χορός με βήματα και φιγούρες από τους χορούς που χόρεψαν οι μαθητές, κάτι που ήταν άλλωστε στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Έγιναν εξορμήσεις στην γειτονική Βαλένθια, όπου επισκεφθήκαμε το μουσείο τέχνης και επιστημών, το ωκεανογραφικό μουσείο όπου παρακολουθήσαμε και την επίδειξη των δελφινιών. Επίσης πήγαμε στις εκβολές του κόλπου της Βαλένθια και είδαμε την πανίδα της περιοχής χρησιμοποιώντας ειδικές βάρκες της λιμνοθάλασσας και ξεναγηθήκαμε σε παραλίμνια παραδοσιακά σπίτια στις όχθες της λίμνης.

Μας υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης του Σαγκούντο, ξεναγηθήκαμε στο Ρωμαϊκό θέατρο και στο κάστρο της πόλης.

Μεγάλο μέρος της συνάντησης κατέλαβαν τα “Fallas”. Πρόκειται για τεράστιες και πανάκριβες κατασκευές με ποικίλη θεματολογία, που καίγονται μετά από πενθήμερη γιορτή. Ειδικευμένα εργαστήρια και τεχνίτες δουλεύουν σ’αυτά όλο τον χρόνο και στο τέλος διαγωνίζονται για το καλύτερο. Στο σχολείο που μας φιλοξένησε οι Ισπανοί μαθητές είχαν κατασκευάσει ένα fallas όπου απεικονίζονταν παραδοσιακές φιγούρες, τοποθεσίες κ.λ.π. από κάθε χώρα.Το τελευταίο βράδυ,του έβαλαν φωτιά ακολουθώντας την παράδοση.

Μυηθήκαμε επίσης στο παραδοσιακό σπορ της Βαλένθια «Pilota Valenciana» το οποίο παίζεται σε ειδικό για το παιχνίδι και μόνο, γήπεδο.

Η φιλοξενία των Ισπανών ήταν εξαιρετική, οι απαιτήσεις του προγράμματος για την συνάντηση αυτή υλοποιήθηκαν πλήρως, κατά την εκτίμηση των καθηγητών όλων των χωρών και το ραντεβού ανανεώθηκεγια την Κροατία τον Μάιο.

Οι καθηγητές που συμμετείχαν από το 2ο ΕΠΑ.Λ. ήταν ο Θωμάς Κυριαζής και ο Στέργιος Στάμος. Οι μαθητές του σχολείου μας ήταν οι Αλεξοπούλου Μαγδαληνή, Δραγούτσου Ελένη, Μπαντόλια Ευθυμία, Πάλλας Χρήστος και Τσουτσουρέλης Χρήστος.

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά – Αναλυτικό πρόγραμμα ΔΕΔΔΗΕ 22–26 Σεπτεμβρίου 2025

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε Τρίκαλα και χωριά από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έμφραξη Φράγματος Ληθαίου – Κίνδυνοι από την κατάκλυση της τεχνητής λίμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων προειδοποιεί για κινδύνους από την επικείμενη πλήρωση του φράγματος Ληθαίου και τον σχηματισμό τεχνητής λίμνης την ερχόμενη…

Read More


Τρίκαλα – Κηδεία της Μαιρής Τεφάνη το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025

Το Σάββατο 20/9/2025 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία της Μαιρής Τεφάνη, ετών 85, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Read More


Ξεφάντωμα με παραδοσιακούς χορούς στο Τρικαλινό Παζάρι 2025

Με χορούς, τραγούδια και πολύ κέφι συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων στο Τρικαλινό Παζάρι, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2025.

Read More


Τρίκαλα – Δράσεις για την Κινητικότητα και Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο από τον Δήμο Τρικκαίων

Με ποικιλία δράσεων ολοκληρώνει ο Δήμος Τρικκαίων την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025 στα Τρίκαλα, με κορύφωση τη Δευτέρα στην Ημέρα…

Read More


Θεσσαλία – 17 απολυμαντικοί σταθμοί για την ευλογιά αιγοπροβάτων από την Περιφέρεια

Δεκαεπτά απολυμαντικοί σταθμοί τίθενται σε λειτουργία στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων, ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.