Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. στην Ισπανία

Άλλη μία συμμετοχή του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων σε πρόγραμμα ERASMUS+, από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου 2019, όπου έλαβε μέρος στην 1η συνάντηση των  εταίρων με μαθητές, του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Cultural Heritage Activities and Nutrition in Global Environment», στο Sagunto της Ισπανίας.

Οι εταίροι του προγράμματος είναι: η Κροατία σαν συντονίστρια χώρα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία και η Ελλάδα.

Το αντικείμενο είναι η πολιτιστική κληρονομιά και η διατροφή στο παγκόσμιο περιβάλλον. Η συνάντηση είχε πολλές δράσεις εντός και εκτός σχολείου.

Πραγματοποιήθηκε action bound παιχνίδι στην παλιά πόλη του Σαγκούντο, φεστιβάλ μαγειρέματος παέγιας οργανωμένο από τις οικογένειες που φιλοξενούσαν τους μαθητές.
Παρουσιάστηκαν χοροί από όλες τις χώρες και γεννήθηκε ένας ευρωπαϊκός χορός με βήματα και φιγούρες από τους χορούς που χόρεψαν οι μαθητές, κάτι που ήταν άλλωστε στις απαιτήσεις του προγράμματος.

Έγιναν εξορμήσεις στην γειτονική Βαλένθια, όπου επισκεφθήκαμε το μουσείο τέχνης και επιστημών, το ωκεανογραφικό μουσείο όπου παρακολουθήσαμε και την επίδειξη των δελφινιών. Επίσης πήγαμε στις εκβολές του κόλπου της Βαλένθια και είδαμε την πανίδα της περιοχής χρησιμοποιώντας ειδικές βάρκες της λιμνοθάλασσας και ξεναγηθήκαμε σε παραλίμνια παραδοσιακά σπίτια στις όχθες της λίμνης.

Μας υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης του Σαγκούντο, ξεναγηθήκαμε στο Ρωμαϊκό θέατρο και στο κάστρο της πόλης.

Μεγάλο μέρος της συνάντησης κατέλαβαν τα “Fallas”. Πρόκειται για τεράστιες και πανάκριβες κατασκευές με ποικίλη θεματολογία, που καίγονται μετά από πενθήμερη γιορτή. Ειδικευμένα εργαστήρια και τεχνίτες δουλεύουν σ’αυτά όλο τον χρόνο και στο τέλος διαγωνίζονται για το καλύτερο. Στο σχολείο που μας φιλοξένησε οι Ισπανοί μαθητές είχαν κατασκευάσει ένα fallas όπου απεικονίζονταν παραδοσιακές φιγούρες, τοποθεσίες κ.λ.π. από κάθε χώρα.Το τελευταίο βράδυ,του έβαλαν φωτιά ακολουθώντας την παράδοση.

Μυηθήκαμε επίσης στο παραδοσιακό σπορ της Βαλένθια «Pilota Valenciana» το οποίο παίζεται σε ειδικό για το παιχνίδι και μόνο, γήπεδο.

Η φιλοξενία των Ισπανών ήταν εξαιρετική, οι απαιτήσεις του προγράμματος για την συνάντηση αυτή υλοποιήθηκαν πλήρως, κατά την εκτίμηση των καθηγητών όλων των χωρών και το ραντεβού ανανεώθηκεγια την Κροατία τον Μάιο.

Οι καθηγητές που συμμετείχαν από το 2ο ΕΠΑ.Λ. ήταν ο Θωμάς Κυριαζής και ο Στέργιος Στάμος. Οι μαθητές του σχολείου μας ήταν οι Αλεξοπούλου Μαγδαληνή, Δραγούτσου Ελένη, Μπαντόλια Ευθυμία, Πάλλας Χρήστος και Τσουτσουρέλης Χρήστος.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή