Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων στη Λιθουανία με Erasmus+

Επέστρεψε την Κυριακή 2/6/2019 η  ομάδα εργασίας του Σχολείου μας από την συνάντηση των εταιρικών σχολείων που πραγματοποιήθηκε στo Bubiai και στο Siauliai της Λιθουανίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ με τίτλο «Rainbow Children». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία, την Τουρκία, την Ρουμανία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Λιθουανία. Στην αποστολή συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μουτογεώργος Δημήτρης (ΠΕ06), Αστρίτη Εύη (ΠΕ06) και οι μαθητές Μαντζάνας Κωνσταντίνος της Γ’ τάξης και Ξάνθος Γεώργιος και Ρουμελιώτης Φώτιος της Β’ τάξης.

Η Τρίτη αυτή συνάντηση των εταιρικών σχολείων πραγματοποιήθηκε από 26 Μαΐου έως 01 Ιουνίου 2019 και το πρόγραμμα αφορούσε τα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων και τις συνθήκες αποδοχής και ενσωμάτωσής τους στο εκπαιδευτικό σύστημα και της κοινωνίας γενικότερα στις χώρες υποδοχής και εγκατάστασής τους.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο σχολείο Siauliu r. Bubiu Mokykla όπου οι καθηγητές και οι μαθητές πήραν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και υπήρξε συνάντηση με το Δήμαρχο του Siauliai.

Επίσης, οι ομάδες εργασίας του προγράμματος επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών της Λιθουανίας όπου υπήρξε ενημέρωση από εκπρόσωπό του αναφορικά με την πολιτική και τις πρακτικές που εφαρμόζονται  στη χώρα όσον αφορά  τις μεταναστευτικές ροές.

Στα πλαίσια του προγράμματος έγιναν δυο εκδρομές – επισκέψεις: στη πρωτεύουσα Vilnius (Vilnius Historic Centre) και στη Χερσόνησο Curonian Spit (Curonian Spit), μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Με την παραπάνω επίσκεψη δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να ανταλλάξουν απόψεις και  να καταθέσουν τις εμπειρίες τους για την εξεύρεση των καλύτερων πρακτικών προσέγγισης  του σοβαρού  θέματος της μετανάστευσης και της ενσωμάτωσης των παιδιών στα εκπαιδευτικά συστήματα και τις κοινωνίες γενικότερα.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή