Το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» στο ΚΠΕ Μουζακίου

Στις 18/12/2018, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας, το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» μια μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο ΚΠΕ Μουζακίου και στην Καρδίτσα. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Η πρώτη στάση ήταν στο ΚΠΕ Μουζακίου. Πρώτα ξεναγηθήκαμε στο χώρο με το ενυδρείο και τα βαλσαμωμένα είδη τοπικής πανίδας και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αειφόρος Τουρισμός» καθώς και ενημερωτικά βίντεο σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Επίσης, έγινε λόγος για το σημαντικό έργο της εκτροπής του Αχελώου και παίξαμε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που μας βοήθησε να καταλάβουμε την έννοια του «Αειφόρου Τουρισμού».

Η δεύτερη στάση μας έγινε στο Μαυρομάτι, ένα μεγάλο, ημιορεινό οικισμό και ένα από τα πιο ιστορικά χωριά του νομού Καρδίτσας. Εκεί, επισκεφτήκαμε το Μουσείο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, όπου είχαμε την τύχη να ξεναγηθούμε από τον πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου, ο οποίος μας έδωσε πληροφορίες για τη ζωή και το θάνατο του Καραϊσκάκη. Επιπλέον, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε από κοντά τα όπλα του μεγάλου αγωνιστή.

Επόμενος σταθμός η Καρδίτσα, πόλη της Θεσσαλίας, κοντά στα Τρίκαλα, πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας και έδρα του Δήμου Καρδίτσας. Εκεί επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, το οποίο έχει εκθέματα Παλαιολιθικής, Νεολιθικής και Εποχής του Χαλκού. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Λίγο πριν την αναχώρηση, κάναμε στάση για φαγητό, ενώ ακολούθησε ελεύθερος χρόνος και περιήγηση στο «Παυσίλυπο», το μεγάλο πάρκο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Η εκδρομή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ενθουσίασε όλους τους μαθητές του σχολείου μας. Αυτό οφείλεται στην καλή διάθεση των καθηγητών μας που ανέλαβαν την υλοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης. Γι΄αυτό οφείλουμε τις ευχαριστίες μας στους συνοδούς καθηγητές μας, την κυρία Γεωργία Τζανάκου, την κυρία Γεωργία Αντωνούλα και την κυρία Νίκη Χριστάνα.
 
Άρτεμις Ευαγγελακοπούλου, Θεοδώρα Ευθυμιάδη, μαθήτριες της Β’ Τάξης του 4ου Γυμνασίου ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή