Το 5ο Γυμνάσιο στο Πόρτο με πρόγραμμα Erasmus+

Το Πόρτο της Πορτογαλίας επισκέφθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Τα προγράμματα Erasmus+ χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύουν:
 
• στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης
• στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης
• στην προαγωγή εκμάθησης ξένων γλωσσών
• στη διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων.
 
Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, ενθαρρύνονται οι διακρατικές συνεργασίες μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων. «Let met hink, let me be myself_ ICT as a tool of inclusion» είναι ο τίτλος της σύμπραξης που συμμετέχει το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, το Πολυτεχνείο του Πόρτο καθώς και σχολεία Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  της Πορτογαλίας, της Δανίας και της Ρουμανίας. 
 
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το σχολείο Agrupamento de Escolas do Cerco, το οποίο έχει 2500 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές παρακολούθησαν τα μαθήματα του σχολείου καθημερινά, συναναστράφηκαν με μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στην σύμπραξη, ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων χωρών, παρουσίασαν τα σχολεία τους και τις χώρες τους, συμμετείχαν σε δράσεις και βιωματικά εργαστήρια  και τέλος έκαναν προτάσεις για τις πρακτικές  που τα σχολεία πρέπει να εφαρμόζουν προκειμένου να καταπολεμηθεί η μαθητική διαρροή. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε όλες τις παραπάνω δράσεις και επιπλέον επιμορφώθηκαν στο Πολυτεχνείο του Πόρτο για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της υποστηρικτικής τεχνολογίας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τέλος όλοι συμμετείχαν σε δράσεις πολιτιστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
 
Το 5ο Γυμνάσιο εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Ελένη Σίμου, Δάφνη Λόζιου και οι εκπαιδευτικοί: Φανή Σμιξιώτη, διευθύντρια – συντονίστρια, και Ελένη Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικών.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή