Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων στην Δανία με πρόγραμμα Erasmus+

 
Την Δανία επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus. Τα προγράμματα Erasmus+ χρηματοδοτούνται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύουν:

 

• στην ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των σχολικών ιδρυμάτων
• στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης
• στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης
• στην προαγωγή εκμάθησης ξένων γλωσσών
• στη διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων.
Για να επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι ενθαρρύνονται οι διακρατικές συνεργασίες μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων. Αυτές οι συνεργασίες είναι οι Στρατηγικές Συμπράξεις στις οποίες συμμετέχουν τουλάχιστον 3 οργανισμοί από 3 διαφορετικές χώρες.
“Let me think, let me be myself_ ICT as a tool of inclusion” είναι ο τίτλος της Σύμπραξης που συμμετέχει το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και  σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  της Πορτογαλίας, Δανίας και Ρουμανίας. 
Η 2η συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο SKAELSKOER της Δανίας. Εκπρόσωποι των σχολείων παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους και παρακολούθησαν υποδειγματικές διδασκαλίες με πλήρη ενσωμάτωση των  νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης οι εκπαιδευτικοί  επιμορφώθηκαν σε εκπαιδευτικές  μεθόδους  ενσωμάτωσης μαθητών/τριών  με ειδικές ανάγκες στη μαθησιακή διαδικασία. Η Δανία έχει καταφέρει να   ενσωματώνει  μαθητές/τριες στη μαθησιακή διαδικασία σε  πολύ μεγάλα ποσοστά και θεωρείται πρωτοπόρα σ’ αυτόν τον τομέα.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων  εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς: Φανή Σμιξιώτη, διευθύντρια – συντονίστρια, Γεώργιο Κουβέλα, μουσικό και Μιχαήλ Καρκανιά, φυσικό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σχολείου.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή