Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το θέατρο του παραλόγου ή αλλιώς: Ποιος κοροϊδεύει ποιον

Ένα θέατρο του παραλόγου – σε πέντε πράξεις – παίχτηκε, με έργο την κατανομή των Τμημάτων–Σχολών του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρωταγωνιστές τους: Δήμαρχο Τρικκαίων, Φορείς ν. Τρικάλων, Κυβερνητικούς Βουλευτές και Υπουργό Παιδείας. Το έργο είχε και κομπάρσους και χορηγούς.

Το ερώτημα είναι: Οι συντελεστές, ποιος ή ποιοι, περιμένουν να πάρουν το χειροκρότημα; 

Η παράσταση ξεκινά, καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας και απενεργοποιήστε τα κινητά σας τηλέφωνα, παρακαλώ.

Περίληψη του Έργου:

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με την Τρικαλινή αντιπροσωπεία, (τον δήμαρχο Τρικκαίων  Δημήτρη Παπαστεργίου και τους Φορείς ν. Τρικάλων), για την επίδοση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, για το νέο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας, χθες, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.
 
Πράξη πρώτη:

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων, δεν πραγματοποιήθηκε:  «καθώς λίγο πριν από τη συνάντηση ο Δήμαρχος Τρικκαίων απαίτησε -σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους Δημάρχους της Θεσσαλίας, οι συναντήσεις με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν κανονικά- να είναι παρόντες και περίπου 20 εκπρόσωποι φορέων της πόλης (μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κλπ.)».

Πράξη δεύτερη:

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου των Φορέων ν. Τρικάλων, που ενημέρωσαν «με λύπη τους, τους πολίτες,  δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου», καθώς, «η παρελκυστική πολιτική από την πλευρά του κ. Υπουργού, οδήγησε σε ματαίωση της προσπάθειας».

Πράξη τρίτη:

Οι κυβερνητικοί βουλευτές του ν. Τρικάλων, προτίμησαν να πάνε μια μέρα νωρίτερα να επισκεφθούν τον υπουργό και όχι να στηρίξουν την Τρικαλινή αντιπροσωπεία, Δήμου και Φορέων. Ο υπουργός Παιδείας, (όπως μνημονεύει και το δελτίο Τύπου των Φορέων) «την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018, είχε συναντηθεί με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Πράξη τέταρτη:

 Το Υπουργείο Παιδείας, έσπευσε να αναφέρει ότι: «συνεχίζει κανονικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, επιμένοντας σε έναν ουσιαστικό διάλογο και όχι σε ένα διάλογο εντυπωσιασμού που υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες»  και δεν ξέχασε να σημειώσει:  «η ενέργειά του (Δημάρχου Τρικκαίων να συναντηθεί με τον Υπουργό) δεν έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό ο οποίος υπενθύμισε ότι είχε συμφωνηθεί να συναντηθεί με τον ίδιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Λάππα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Χρήστο Λάππα. Αύριο (δηλαδή σήμερα) ο Υπουργός θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και Αντιπεριφερειάρχες».

 Πράξη πέμπτη:

 Όπως δηλώνει το δελτίο Τύπου με τίτλο: ΦΟΡΕΙΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ και υπογραφή ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (γραμμένα με κεφαλαία γράμματα) το οποίο εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων,  «Ο Υπουργός, θέλησε να δει χωριστά τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στις 11 Οκτωβρίου 2018 και χωριστά τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, στις 12 Οκτωβρίου 2018. Αυτή ήταν μια τακτική «διαίρει και βασίλευε», που δεν έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των φορέων που μετέβησαν στην Αθήνα.  Οι εκπρόσωποι των φορέων του νομού Τρικάλων που μετέβησαν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, επιμένουν να υποστηρίζουν ότι η αναπτυξιακή πολιτική είναι θέμα συζήτησης και συνεννόησης για το μέλλον του τόπου».

Τέλος του έργου

ΑΝΤΙ ΧΕΙΡΟΚΤΡΟΤΗΜΑΤΟΣ, προτείνω ένα στίχο του Νίκου Γκάτσου, από ένα τραγούδι σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι:  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΜΑΛ, ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΠΟΤΕ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.   
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή