Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

To 8o ΓΕΛ Τρικάλων με ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Πορτογαλία

Το 8o ΓΕΛ Τρικάλων στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/KA2 με τίτλο «Young Media Literates of Europe» πραγματοποίησε την 1η Διεθνιστική συνάντηση στην περιοχή Forte da Casa της Πορτογαλίας.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

Το σχολείο Agrupamento de Escolas do Forte da Casa που βρίσκεται στα περίχωρα της Λισαβόνας φιλοξένησε τους εταίρους από 3 Δεκεμβρίου μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2017.

Στην συνάντηση αυτή καθορίστηκαν τα πεδία εργασίας του προγράμματος, οι αρμοδιότητες του κάθε εταίρου και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικοί προορισμοί σε τόπο και χρόνο. Το σχολείο εκπροσώπησαν οι καθηγητές Σαρκατζή Βασιλική, Γκάγκα Ευαγγελία και Παπαβασιλείου Απόστολος.

Αρχικά έγινε η υποδοχή, η γνωριμία με τους εταίρους και ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας. Ο κάθε εταίρος παρουσίασε το σχολείο του και την πόλη που βρίσκεται. Κατόπιν παρουσιάστηκαν όλες οι δραστηριότητες που έγιναν μέχρι τώρα σύμφωνα με το σχέδιο δράσης από κάθε εταίρο.

Στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου, πραγματοποιήθηκε διάλεξη για τον ψηφιακό γραμματισμό (media literacy) και τα οφέλη του. Η κάθε χώρα προσκόμισε το δικό της logo για το πρόγραμμα και κατόπιν διαδικτυακής ψηφοφορίας θα εξαχθεί το logo το σχεδίου.

Έγινε καταμερισμός των εργασιών του κάθε εταίρου όπως website, blog, twinspace, social media page, διάχυση, δράσεις στο κάθε σχολείο, media lab, ψηφιακό λεξικό,e-book, DVD, film, ερωτηματολόγιο, σχέδια μαθήματος κλπ. Τέλος έγινε προγραμματισμός για την επόμενη κινητικότητα που είναι στην Τουρκία και αφορά μετακίνηση μαθητών .

Παράλληλα οι εταίροι ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της επταλοφης Λισαβόνας με τα χαρακτηριστικά tuk tuk. Δοκίμασαν την παραδοσιακή κουζίνα με τα θαλλασινά και τα υπέροχα γλυκά. Επίσης επισκέφθηκαν ιστορικά μνημεία της Λισαβόνας, τις περιοχες Cascais, Cabo da Roca(το δυτικότερο άκρο της Ευρώπης) και την Cintra.

Η παιδαγωγική ομάδα του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή