Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

To 8o Λύκειο Τρικάλων στην Ουγγαρία

To 8o Γενικό Λύκειο Τρικάλων συμμετείχε ως Εταίρος στις εργασίες της 2ης Διεθνικής συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Δράση ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων, διετούς διάρκειας 2016-2018  με τίτλο «ExpertICTize» στο Eger της Ουγγαρίας.

Το σχολείο εκπροσώπησαν, η Βασιλική Σαρκατζή, ο Απόστολος Παπαβασιλείου και ο Ιωάννης Κεφάλας. 

Οι συμμετέχουσες χώρες του σχεδίου ήταν η Ουγγαρία (συντονίστρια χώρα), Ολλανδία, Ελλάδα, Γαλλία  και Τουρκία

Το σχολείο που μας υποδέχθηκε  ήταν το Neumann Janos  Kosepiskola es Kollegium στο Eger της Ουγγαρίας. 

Στην αρχή ενημερωθήκαμε  για το σχολείο που μας φιλοξένησε , για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ουγγαρίας  και για την πόλη του Εγκερ . 

Κατόπιν  οι συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί της Ουγγαρίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  μας ενημέρωσαν για εφαρμογές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία με  φορητές συσκευές.

Η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του ΄Εγκερ ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα. Αρχικά παρακολουθήσαμε μια διάλεξη για τα ψηφιακά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα  από τον Καθηγητή Csaba Komlo  και στην συνέχεια ακολούθησε εργαστήριο με χρήση φορητών συσκευών  και εφαρμογές  για ψηφιακά μαθήματα. 

Ο Μαγικός Πύργος του Πανεπιστημίου στην κορυφή του κτιρίου, πόλος έλξης όλων των πολιτών ήταν ένα εργαστήριο Φυσικής με πολλές εκπλήξεις. Οι συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης διδασκαλίες με φορητές συσκευές ( smart phones και i-pads)  στο σχολείο και να συζητήσουν με τους μαθητές και τους Καθηγητές.

Στο τέλος κάθε μέρας γινόταν το project meeting  για να επιλυθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα για τα διάφορα σχέδια δράσης αλλά και για την ενημέρωση των website, twinspace και social media.

Στο περιθώριο της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ευρύτερη περιοχή του ΄Εγκερ, να γνωρίσουν την παραδοσιακή κουζίνα της Ουγγαρίας, να δοκιμάσουν τα περίφημα κρασιά της σε οινοποιείο και να  απολαύσουν την καταπράσινη περιοχή του Szilvasvarad  με το παραδοσιακό τραινάκι.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνάντηση, πολύ καλά οργανωμένη, με άψογη συνεργασία από όλους.

Η Εκπαιδευτική Ομάδα του  8ου ΓΕΛ Τρικάλων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή