Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το αθλητικό ρεπορτάζ στα Τρίκαλα κάποτε…

Τρεις δημοσιογράφοι μέσα στο λιοπύρι καλύπτουν προστατευμένοι με τα πρωτότυπα και αυτοσχέδια «καπέλα» τους (τα περίφημα τότε «χωνιά» από εφημερίδες) τον αγώνα του Α.Ο. Τρίκαλα με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στις 27 Ιουνίου 1965.

Από αριστερά προς τα δεξιά ο Θύμιος Λώλης, ο Νίκος Κατσανούλης (στη συνέχεια εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Λάρισα) και ο Κώστας Παπαδογιώργος. Ας παραδειγματιστούν οι νεότεροι αθλητικογράφοι από τις τότε συνθήκες και ας μην… γκρινιάζουν όταν τους τυχαίνει κάποια αναποδιά.

Για την ιστορία, ο εν λόγω αγώνας ήταν ο τελευταίος του πρωταθλήματος στην Α’ Εθνική εκείνη την χρονιά και για τον Α.Ο. Τρίκαλα αρκούσε μια ισοπαλία για να παραμείνει και μαθηματικά στην κατηγορία. Όπως και έγινε. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Α.Ο.Τ. κατάφερε με τον Κλαπανάρα να ισοφαρίσει και να κρατήσει το “X” μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Α.Ο. Τρίκαλα (Καραμφίλοβιτς): Τζώρτζης, Πανταζής, Μπρουζούκης Δ., Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Μαυρίκος, Ζάχος, Χαριτίδης, Ράντοβιτς, Καλαντζής, Μέσαρος.
Ηρακλής Θεσσαλονίκης: Βουγιούκας, Τσακάλης, Λιάρος, Λειβαδάς, Κουρτίδης, Τσίγκος, Παρίσης, Λάρδας, Ξυλάς, Καραβέργος, Καλλιοντζής.
Σκόρερ: 35' Τσίγκος, 50' Κλαπανάρας.
Διαιτητής: Χόρτζαν (Γερμανός).
 
 
Από το βιβλίο του Σωτήρη Κύρμπα: «50 χρόνια Α.Ο. Τρίκαλα 1963-2013» (Εκδόσεις Κρούπη).

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή