Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το ΑΚΕΘ σε πρόγραμμα για την πρόληψη της εξάρτησης από το Διαδίκτυο

Το Ευρωπαϊκό σχέδιο «LOG ON BACK TO LIFE» αφορά στο φαινόμενο της διαταραχής εξάρτησης από το Διαδίκτυο που απαντάται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Κύριοι στόχοι του σχεδίου είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού στο Διαδίκτυο, η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ορθολογική χρήση του Διαδικτύου και η έγκαιρη αναγνώριση και “θεραπεία” των αιτιών που οδηγούν σε μακροχρόνια εξάρτηση από το Διαδίκτυο μέσω της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης.

Στο εταιρικό σχήμα του σχεδίου, του οποίου συντονιστής είναι η Κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης, συμμετέχουν, επιπλέον του ΑΚΕΘ, Πανεπιστήμια, Φορείς και Οργανισμοί από την Τουρκία, την Ιταλία και την Ρουμανία.

Το ΑΚΕΘ συμμετείχε στην 2η εταιρική συνάντηση του έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας στις εγκαταστάσεις του «Ospedale Luigi Sacco-Polo Universitario».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι Εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τις μελλοντικές δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη του υποστηρικτικού υλικού για γονείς και καθηγητές της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη του φαινομένου της εξάρτησης από το Διαδίκτυο.

Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας στην συνάντηση συμμετείχε ο Αχιλλέας Κωστούλας.
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή