Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Αrduino βγήκε από το κουτί και μπήκε στη «ζωή» 5ου Γυμνασίου Τρικάλων

Το  εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων αξιοποιεί τα Arduino που δωρίσθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων.

Οι Καθηγήτριες Πληροφορικής του σχολείου κ.κ. Σμιξιώτη, Βακουφτσή και Ζαφείρη μυούν τους μαθητές στον κόσμο του προγραμματισμού και του αυτοματισμού.

Το Arduinο είναι μια πλακέτα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας που λειτουργεί ως ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επάνω στην πλακέτα μπορούν να συνδεθούν διάφορα εξαρτήματα και αισθητήρες τα οποία με τις κατάλληλες εντολές προγραμματισμού μπορούν και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον.

Οι μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες προγραμματίζοντας και ενσωματώνοντας την τεχνολογία Arduinο. Επιπλέον κατανοούν  πόσο πολύ εμπλέκεται ο αυτοματισμός στην καθημερινότητα και αναπτύσσουν ιδέες γύρω από την αυτοματοποίηση διάφορων λειτουργιών. Αντιλαμβάνονται με απλό τρόπο την έννοια του προγραμματισμού, του  αυτοματισμού  και τη χρηστική τους αξία. Παραδείγματος χάριν πώς  αναβοσβήσουν τα φώτα αυτόματα, ή ανοιγοκλείνουν οι πόρτες ή   ανιχνεύεται ο καπνός, η υγρασία,  κ.άλ.

Οι  μαθητές/τριες συναρμολογούν, δημιουργούν, αλληλεπιδρούν και πειραματίζονται με κατασκευές κατακτώντας  με βιωματικό τρόπο τη γνώση. Αλλάζοντας παραμέτρους και δοκιμάζοντας διαφορετικές λύσεις, αποκτούν ικανότητες σχεδιασμού, μαθαίνουν να αναλύουν ένα πρόβλημα και να συνθέτουν τη λύση του, εκπαιδεύονται στην συνεργασία και στην ευελιξία και αποκτούν κριτική σκέψη.

 Όλες αυτές οι δραστηριότητες ενεργοποιούν την δημιουργικότητα και  τη φαντασία των μαθητών/τριών,  ενισχύουν την αυτενέργεια και αυτοεκτίμηση τους και τους παρέχουν  πολύτιμα εφόδια για να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή