Το Δημοτικό Σχολείο Φλαμουλίου προσεγγίζει τα ΑΜΕΑ

Ένα διαφορετικό μάθημα είχαν την τύχη να κάνουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Φλαμουλίου και Καρυών με την ευκαιρία της ημέρας των ΑΜΕΑ.

Η δασκάλα Κα Αντριάνα, παραπληγική η ίδια, επισκέφθηκε το σχολείο, ήρθε σε επαφή με τα παιδιά, τους μίλησε για τον εαυτό της αλλά και για όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες που προβλημάτισαν τα παιδιά και τους έδειξε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο αυτόν τον «διαφορετικό» κόσμο.

Τα παιδιά κρεμάστηκαν από τα χείλη της, αφουγκράστηκαν με προσοχή τα λόγια της, προβληματίστηκαν και έβγαλαν συμπεράσματα που θα τους είναι χρήσιμα για τον τρόπο που πρέπει να βλέπουμε και να προσεγγίζουμε τα άτομα αυτά.

Ήταν η φυσική συνέχεια μια άλλης προσέγγισης που έγινε ήδη από τον Σεπτέμβρη όταν το σχολείο συμμετέχοντας στην εβδομάδα κινητικότητας που οργάνωσε ο Δήμος Δήμος Τρικκαίων, επισκέφθηκε το ΕΕΕΕΚ όπου συναναστράφηκαν με τα παιδιά που φοιτούν εκεί, έμαθαν και έπαιξαν μαζί τους το παιχνίδι "ΜΠΟΤΣΕ" .

Βέβαια η συνεργασία αυτή δεν θα σταματήσει εδώ. Η Ανδριάνα προσκλήθηκε από τα παιδιά να ξαναμιλήσουν μαζί της και ήδη προγραμματίστηκε η συμμετοχή του σχολείου στο Free Mobility. Φυσικά έπεται και συνέχεια …
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή