Το φύλο δεν είναι ρούχο που το αγοράσαμε για να το αλλάξουμε!

Πριν αρκετά χρόνια όταν άρχισα την αρθρογραφία μου γύρω στο 2004 με 2005 σε τοπικές εφημερίδες είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο: Γάμος κοινωνική αναγκαιότητα η ζήτημα προσωπικής επιλογής; Εκεί ανέλυα και τη σημασία του γάμου και της οικογένειας για την συνέχιση του ανθρώπινου είδους αλλά και τη συνοχή της κοινωνίας ολόκληρης.

Η οικογένεια αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνίας. Αν σπάσεις τον πυρήνα χάνεται η ενότητα. Και ερχόμαστε στο μοντέρνο παρόν όπου έρχεται το τρίτο το ενδιάμεσο ή το άφυλο φύλο να ταράξει τη δομή της κοινωνίας εφόσον αλλάζει ο πυρήνας της. Ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Επίσης επιτρέπεται η αλλαγή φύλου με μια απλή δήλωση. Ως κοινωνιολόγος και ως άτομο πιστεύω στην ελευθερία κινήσεων του ατόμου.

Σέβομαι τις ιδιαιτερότητες και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθένα. Αλλά το φύλο δεν είναι ρούχο που αγοράσαμε για το αλλάξουμε!

Όπως και η οικογένεια αποτελεί αξία, πυρήνα, δύναμη της κοινωνίας και συμβάλει στη διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Σε μια λοιπόν αποδιοργανωμένη κοινωνία που νοσεί. Που φλέγεται σε καίριες δομές του κοινωνικού συστήματος. Σε μια κοινωνία που η συνοχή της απειλείται δε χρειάζεται τόση ελευθερία επιλογών.

Δε χρειάζεται να μπερδεύουμε καταστάσεις. Δεν ξέρω τι θα επικρατήσει στο μέλλον και σίγουρα είναι ένα θέμα με πολλούς παραμέτρους συζήτησης. Ένα είναι σίγουρο οι αποκλίνουσες συμπεριφορές όταν τείνουν να γενικευτούν , να νομιμοποιηθούν και να επικρατήσουν οριστικά τότε αλλάζουν οι νόμοι και η δομή της κοινωνίας. Συγκεκριμένα μιας κοινωνίας που δε θα ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι θέλουμε. Άνθρωποι χωρίς φύλο.

Επιτέλους γίναμε το ίδιο όλοι! Τζάμπα πάλευαν οι γυναίκες για ισότητα τόσα χρόνια… Είσαι άντρας κι νιώθεις γυναίκα; Το δηλώνεις απλά. Δεν έχεις φύλο λοιπόν, δεν έχεις όνομα … δε διαιωνίζεται το είδος διότι πως τεκνοποιούν ομόφυλα ζευγάρια; Είσαι μόνο ένας αριθμός εύκολα χειραγωγήσιμος και ελεγχόμενος εφόσον ο ίδιος έχεις φακελωθεί..Και η ιστορία δε συνεχίζεται…

Η καταστροφή του ανθρώπινου είδους θα έρθει από το ίδιο… Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν κοινωνικοί επιστήμονες. Εσείς πιστεύετε ότι κινδυνεύουμε από κάποιον άλλο ή από τον ίδιο μας τον εαυτό;

Χαρμπέα Ιωάννα
Κοινωνιολόγος/συγγραφέας
 

admins
Author: admins

Share:
Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου …
Έφυγε από τη ζωή ο 65χρονος SOLLAKU ALEKSANDER

Έφυγε από τη ζωή ο 65χρονος SOLLAKU ALEKSANDER

Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας …
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την πορεία των ψηφιακών έργων στον Πρωθυπουργό

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την πορεία των ψηφιακών έργων στον Πρωθυπουργό

Η πορεία των έργων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο Ψηφιακής …
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη …