Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το καλοκαίρι τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης

Μετά τα τέλη Ιουνίου θα γίνει η έναρξη της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για τα Ταμειακά Διαθέσιμα των Περιφερειών.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών είπε: «Στο τέλος του 2018, από συνολικά διαθέσιμα 1 δις 62 εκατομμυρίων ευρώ, οι Περιφέρειες είχαν τοποθετήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα 455 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, οι Περιφέρειες έχουν από μόνες τους αίσθηση του καθήκοντος κι έχουν κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουν για να βοηθήσουν την πατρίδα μας»

Στη σύσκεψη, που διήρκησε 2,5 ώρες, μετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Πουλάκης και Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Κ. Σπηλιωτόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Δ. Τσάκωνας, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Πατούλης και μέλη του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας μετείχαν οι Περιφερειάρχες Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτος και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρ. Μέτιος, τα μέλη του ΔΣ της ΕΝΠΕ, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου και Πελοποννήσου κ. Ν. Πατσαρίνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Φ. Σπανός.

Ο κ. Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δήλωσε: «Ως Περιφέρειες θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα και ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπουργείων, στο τέλος του 2018 από συνολικά διαθέσιμα 1 δις 62 εκατομμυρίων ευρώ, οι Περιφέρειες είχαν τοποθετήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα 455 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, οι Περιφέρειες έχουν από μόνες τουςαίσθηση του καθήκοντος κι έχουν κάνειαυτό που έπρεπε να κάνουν για να βοηθήσουν την πατρίδα μας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή