Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το κρασί νέρωσε πολύ

Από το γραφείο τύπου της Ν.Δ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση, που επιβεβαιώθηκε στο σημερινό Eurogroup, αποδεικνύει τελικά ότι ΄΄το κρασί νέρωσε πολύ΄΄.
Οι δεσμεύσεις της χώρας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένουν βαριές για τα επόμενα χρόνια και η εποπτεία αυξημένη και αυστηρή.

Συγκεκριμένα:

Επιβεβαιώνεται η υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων από την Κυβέρνηση μειώσεων συντάξεων από το 2019 και του αφορολόγητου ορίου από το 2020, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο η τελευταία μείωση να έρθει χρονικά νωρίτερα.

Επαναλαμβάνεται η δέσμευση της Κυβέρνησης για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, της τάξεως του 3,5% του Α.Ε.Π. για μία πενταετία.

Αναδεικνύεται η δέσμευση συνεπούς υλοποίησης συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι η “καθαρή έξοδος” από τα προγράμματα είναι μία ακόμη κυβερνητική αυταπάτη.

Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, επιβάλλεται η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. και στα υπόλοιπα νησιά και ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Όσο για τις αναγκαίες ρυθμίσεις για το χρέος, για μία ακόμη φορά αναβάλλονται.  

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πει όλη την αλήθεια στους πολίτες για τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που μόνη της ψήφισε και έρχονται σε λίγους μήνες».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή