Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Λιμενικό στις …Πανελλήνιες Εξετάσεις

Μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων θα γίνεται για πρώτη φορά από το ακαδημαϊκό έτος  2019-2020 η εισαγωγή στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων και στην Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Με 2 αντίστοιχα Προεδρικά Διατάγματα η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων εντάσσεται στην ανώτατη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη βαθμίδα.

Στην πρώτη η φοίτηση θα έχει διάρκεια 4 ετών, αντί 9 μηνών, ενώ στην δεύτερη η φοίτηση θα είναι στο εξής 2ετής και όχι 6μηνη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αξιοκρατία και με το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο αναβαθμίζονται οι 2 Σχολές, η εκπαίδευση που παρέχουν, καθώς και η κατάρτιση των νέων στελεχών του λιμενικού.

Επιπλέον, εξασφαλίζεται σταθερή, κάθε χρόνο, ροή νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα. Στο πλαίσιο αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού των Σχολών, ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, προς αντικατάσταση των σημερινών, οι προδιαγραφές των οποίων ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές των δεκαετιών του '50 και του '60.

Με τον τρόπο αυτό, τα προγράμματα σπουδών θα ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και τα νέα στελέχη του Σώματος θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή