Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Λύκειο Βαλτινού Τρικάλων στην Σόφια

Ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων με συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές, η οποία και πραγματοποιήθηκε  στην Σόφια της Βουλγαρίας. 

Το Λύκειο Βαλτινού, συμμετέχει σε 2ετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο των προγραμμάτων ERASMUS + KA2 με θέμα: «ΝΕΡΟ: Ο γαλάζιος δρόμος για μια καλύτερη ζωή», (″WATER: The blue way to a better life″) συνεργαζόμενο με άλλα 4 σχολεία από την Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ιταλία και Βέλγιο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Συντονιστές και Εκπαιδευτικοί των παιδαγωγικών ομάδων, καθώς και μαθητές από όλα τα εταιρικά σχολεία. 

Το Λύκειο Βαλτινού Τρικάλων εκπροσωπήθηκε από την Διευθύντρια και Συντονίστρια Δήμητρα Αγγέλου και τον Εκπαιδευτικό Γεώργιο Καραθανάση καθώς και 6 μαθητές Αντιπροσώπους της ομάδας εργασίας (Στυλιανό Γεωργούλα, Αθανάσιο Ευσταθίου, Ζωή Καραλή, Περσεφόνη Πέτρου,  Ρούκα και Δήμητρα Σέμπρου. 

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από  οικογένειες μαθητών του σχολείου υποδοχής. Σημείο συνάντησης όλων  ήταν το σχολείο υποδοχής, όπου οι μαθητές από κάθε χώρα παρουσίασαν τα σχολεία τους, τις εργασίες και τα αποτελέσματα των ερευνών τους με βάση τον προγραμματισμό εργασιών της συνεργασίας. 

Παρακολούθησαν διαλέξεις, ενώ σε μεικτές ομάδες συμμετείχαν σε έρευνες πεδίου, κοινές δραστηριότητες και διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Το Νερό είναι ζωή» παρουσιάζοντας υπέροχες δημιουργίες.  Έγιναν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο αλλά και σε περιοχές φυσικού κάλους (πάρκα, λίμνες) όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες ανακαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία, τη σημασία και τον καθοριστικό ρόλο του νερού στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου. 

Μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στην Σόφια εστιάζοντας στο ιστορικό της κέντρο και σε χώρους πολιτισμού.

Η αποστολή του σχολείου έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας τόσο σε επίπεδο σχολείου όσο και σε επίπεδο οικογενειών φιλοξενίας των μαθητών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή