Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το μισό χρέος (7,8 εκ. ευρώ) προς το Δήμο Τρικκαίων ανήκει σε …230 οφειλέτες

«Σαφάρι» μετά την …συνέντευξη τύπου με αποστολή χιλιάδων ειδοποιητηρίων το νέο …βήμα της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων πριν τις …κατασχέσεις.
Στην …αναμονή οφειλετών, βρίσκεται το Ταμείο του Δήμου Τρικκαίων, μετά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου-κάλεσμα προς τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Η …αναμονή εξαντλείται και το νέο …βήμα της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων πριν τις …κατασχέσεις, θα είναι και το …έγγραφο κάλεσμα προς τους οφειλέτες.
Υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 20.000 οι οφειλέτες με το συνολικό ποσό οφειλής να ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ με τα μισά χρήματα (7,8 εκ. ευρώ) να τα οφείλουν 230 οφειλέτες που χρωστούν ποσά από 20.000 ευρώ και άνω.
Αλλοι τόσοι οφειλέτες, με οφειλή από 10.000 έως 20.000 ευρώ, χρωστούν 2 εκ. ευρώ, περίπου 360 έχουν οφειλή 1,5 εκ. ευρώ χρωστώντας ποσά από  5.000 έως 10.000 ευρώ και περίπου 2,5 εκ. ευρώ με ποσά οφειλής κάτω των 1.000 ευρώ, οφείλουν περίπου 20.000 πολίτες.
Πόσοι από αυτούς τους επόμενους 4 μήνες, θα προσέλθουν στο Ταμείο του Δήμου με τον νέο Νόμο για τη ρύθμιση των οφειλών προς τους ΟΤΑ, είναι άγνωστο και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν πρόκειται για οφειλέτες με πραγματική οικονομική δυσπραγία ή για κατ΄ επάγγελμα  …μπαταχτσήδες. 
Βέβαια κάποιοι θα προσέλθουν …εξ΄ ανάγκης για την απόκτηση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας, πληρώνοντας ποσοστό επί του χρέους.
Δύο είναι τα στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά.
Πόσοι από τους οφειλέτες προς τον Δήμο είναι …Δημόσιες υπηρεσίες και πόση είναι η συνολική οφειλή με τις προσαυξήσεις.
Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι «μετρούν» χρέη πριν το …2.000, τότε η οφειλή μπορεί να είναι ακόμη και η …διπλάσια.
Ο Δήμος Τρικκαίων, το έχει δείξει (πρωτοπόρος σε αυτό) ότι τον ενδιαφέρει το Ταμείο του και όχι οι δημότες και με μια «οριζόντια» πρακτική πολύ άδικη, προχώρησε σε κατασχέσεις λογαριασμών, μπλοκάρισμα του ΑΜΦ και δεν θα έχει κανένα δισταγμό να προχωρήσει και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Μόνη ίσως ελπίδα, το ποιο «κοινωνικό πρόσωπο» της νέας Αντιδημάρχου Οικονομικών που δεν παριστάνει όπως η προκάτοχός της τον …Σόιμπλε.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή