Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το Παραδοσιακό Θέατρο Ξυλοπάροικου στo Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων

Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου το Παραδοσιακό Θέατρο Ξυλοπάροικου παρουσίασε στο προαύλιο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων (Παράρτημα ΑμεΑ Τρικάλων)στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, την παράσταση «Βασίλω η τσελιγκοπούλα». Μια παράστασηπου ήταν αφιερωμένη στους περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ευρύτερου προγράμματος κοινωνικοποίησής τους και επαφής τους με την τοπική κοινωνία.

Την παράσταση παρακολούθησαν, πέραν των περιθαλπομένων και του προσωπικού του Ιδρύματος, πλήθος πολιτών και συγγενών των περιθαλπομένων, φίλοι του Θεραπευτηρίου αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι αγνόησαν την ζέστη του Καλοκαιριού και την επερχόμενη αργία του Αγίου Πνεύματος και προσήλθαν μαζικά στο χώρο του Ιδρύματος για να παραβρεθούν στη θεατρική παράσταση. 

Ο εμπνευστής του θεάτρου, δημιουργός, σεναριογράφος, στιχογράφος και σκηνοθέτης Βασίλης Μπιλιάλης, που με υπομονή και επιμονή διατηρεί το θέατρο ζωντανό τα τελευταία 43 χρόνια, καθώς επίσης και όλη η θεατρική του ομάδα, που αποτελούνταν από παλιούς και νέους καλλιτέχνες, με τα καυστικά τους σχόλια προσέφεραν στιγμές γέλιου και διασκέδασης σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Μεταξύ των άλλων τίμησαν το Θεραπευτήριο με την παρουσία τους ο Βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Σοφία Αλεστά, ο εκτελών χρέη Προέδρου του Γ. Ν. Τρικάλων κ. Θεοδόσης Στάλιας, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Κώστας Τσίνας, η υποψήφια Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Χρυσάνθη Δαλκαφούκη, η εκπρόσωπος του Κ.Κ.Π.Π.Θεσσαλίας,στο οποίο υπάγεται το Θεραπευτήριο, κ. Βάσω Κωστοπούλου, ο γνωστός πολιτευτής και φίλος του Θεραπευτηρίου Δρ. Κώστας Πατέρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Χύτα, η γνωστή εθελόντρια από τους φίλους του Θεραπευτηρίου κ. Γεωργία Τσούκα, καθώς επίσης και πολλά άλλα γνωστά πρόσωπα της Τρικαλινής κοινωνίας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή