Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το πόθεν έσχες κινδυνεύει να διαλύσει την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Αμφίβολο είναι αν θα συνεχίσει να λειτουργεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τρικκαίων, καθώς εκπρόσωποι φορέων και πολίτες που συμμετέχουν σε αυτή, ετοιμάζονται να παραιτηθούν, εξαιτίας της υποχρέωσης που τους αναγκάζει – βάσει της νέας νομοθεσίας –  να υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

Μόλις την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι των Φορέων και πολίτες – 33 άτομα στο σύνολό τους –  που συμμετέχουν εθελοντικά και άμισθα στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τρικκαίων, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά, από την Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, ότι  μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019, πρέπει να υποβάλλουν, στα πλαίσια της συμμετοχής τους στην Επιτροπή, πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr αρκετά μέλη της Επιτροπής έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους, άλλα θέλουν να παραιτηθούν, άλλα είναι έτοιμα να παραδώσουν τις παραιτήσεις τους, ενώ έχει γίνει ήδη μια παραίτηση, καθώς όταν προσφέρθηκαν να διευκολύνουν την λειτουργία του Δήμου – όπως προέβλεπε ο «Καλλικράτης» σχετικά με την σύσταση αυτής της Επιτροπής –  δεν ήταν ενημερωμένα,  ότι στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε αυτή, θα ήταν υποχρεωμένα να καταθέτουν πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με όσα τηλεφωνικά ενημερώθηκαν τα μέλη της  Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, από την Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, ακόμη και όποιος καταθέσει παραίτηση, είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει για το οικονομικό έτος 2018, το πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2017.

«Αν ήταν ενημερωμένοι όσοι συμμετέχουν, αναμφίβολο είναι αν είχε λειτουργήσει αυτή η Επιτροπή. Όπως και τώρα που ενημερωθήκαμε και η Επιτροπή οδεύει προς διάλυση, γιατί η υπόθεση αυτή κοστίζει και ακόμα και οι φορείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με επιπλέον λογιστικά έξοδα.

Κανενός δεν  περισσεύουν χρήματα και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε μια τέτοια διαδικασία. Εξάλλου, δεν αποφασίζουμε για οικονομικά μεγέθη, συζητάμε – σπανιότατα – για γενικότερα θέματα της πόλης» δήλωσε στο trikalanews.gr μέλος της Επιτροπής.

Το θέμα προέκυψε, από την θετική απάντηση που έλαβε ο Δήμος Τρικκαίων, στην σχετική ερώτηση που είχε υποβάλλει στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, εάν δηλαδή τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ήταν υποχρεωμένα να καταβάλλουν πόθεν έσχες.

Πολλές είναι οι φωνές μεταξύ των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που υποστηρίζουν  ότι από την στιγμή που η Επιτροπή λειτουργεί στο όνομα της συμμετοχικής δημοκρατίας δεν μπορεί να στραγγαλίζεται εκεί που πάει να ανασάνει.

Τέλος το θέμα που έχει προκύψει, παραπέμφθηκε για γνωμοδότηση της Νομικής Επιτροπής του Δήμου.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή