Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το τελευταίο «αντίο» στον Θέμη Βούλγαρη

Έφυγε από τη ζωή ο Θέμης Βούλγαρης σε ηλικία 80 ετών, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017. Διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός και εργολήπτης δημοσίων έργων στην επαγγελματική του ζωή, συστηματικός μελετητής της ιστορίας, της πολιτικής και της φιλοσοφίας στον προσωπικό του χρόνο. Ένας άνθρωπος με βαθύτατο ενδιαφέρον για τα κοινά, με σπάνια ευρυμάθεια, εγκυκλοπαιδική γνώση και ευρύτητα αντίληψης, αταλάντευτα πιστός στις πιο ουσιαστικές και προοδευτικές αξίες της Αριστεράς, κοινωνικά φιλελεύθερος και έμπρακτα ανθρωπιστής.  

Τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στον επαγγελματικό και πολιτικό του βίο, τον διέκρινε διαλλακτικότητα, νηφαλιότητα και κριτική σκέψη. Δίπλα σε όλα αυτά, ο Θέμης υπήρξε για την οικογένειά του αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, και αξιολάτρευτος παππούς. Μας χάρισε την αγάπη του και μας μετέδωσε τον προοδευτικό τρόπο σκέψης, την αισιοδοξία και την ηθική στάση για τη ζωή.

Τον αποχαιρετήσαμε με βαθειά θλίψη το ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου  9 Σεπτεμβρίου, στο εκκλησάκι του κατάφυτου Πρώτου Νεκροταφείου Αθηνών. Μεγάλο ευχαριστώ για τα  λόγια και τις σκέψεις απο καρδιάς που μοιράστηκαν μαζί μας οι συνοδοιπόροι και στενοί του φίλοι Φώτης Κουβέλης και Μανώλης Παντουβάκης.

Στη μνήμη του μπορούν να γίνουν δωρεές για αγορά ειδικού λεωφορείου μεταφοράς παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) Δήμου Τρικκαίων (λογαριασμός ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR66017261100-05611051174752).

Θέμη μας, σε αγαπάμε και θα ζεις μέσα μας.  

Η σύζυγος Καίτη, τα παιδιά Τάνια, και σύζυγος Toni Cleare, Μιχαήλ, και σύζυγος Δήμητρα Δημητρακοπούλου, τα εγγόνια Λέων και Ηλέκτρα, η αδερφή Κάτια, και σύζυγος Νίκος Κούρτελης, και όλοι οι συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι. 

Ένας βαθυστόχαστος ιστοριοδίφης

Ένας ιδεαλιστής της Αριστεράς, με βαθιές ιστορικές γνώσεις που κάλυπταν τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο του 1861-65, προχωρούσαν στην Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, επικεντρωνόντουσαν στον Ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο του 1946-49 και κατέληγαν στην εκλογή Trump το 2016, έφυγε από κοντά μας στις 7 Σεπτέμβρη 2017. Οι αναλύσεις του των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι την εκλογή του Σύριζα το 2015 ήταν παροιμιώδεις τόσο για την γνώση των λεπτομερειών όσο και για την ορθολογική αξιολόγηση προσώπων κα καταστάσεων. Σε αυτόν καταφεύγαμε όταν  θέλαμε να διευκρινίσουμε ένα ιστορικό γεγονός ή να ανταλλάξουμε απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σαν οικογενειάρχης ευτύχησε να δει δυο τρισχαριτωμένα εγγόνια που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στην Αγγλία. Σε ένα εντυπωσιακό περιστατικό, ο 13χρονος εγγονός του πρώτευσε ανάμεσα στους Βρετανούς συμμαθητές του σε διαγώνισμα για τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο με βάση τις γνώσεις του από τον Έλληνα παππού!

Διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, τα πραγματικά του ενδιαφέροντα ήταν οι σύγχρονες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.  Τα τελευταία χρόνια είχε απογοητευθεί από την εφαρμογή του οράματος του Λένιν από τους  Έλληνες «αριστερούς» όλων των αποχρώσεων. Αλλά παρέμεινε πιστός στα ιδεώδη του Σοσιαλισμού και των γνήσιων εκπροσώπων του.

Έφυγε σε ηλικία 80 ετών περιστοιχιζόμενος από την οικογένειά του. Ήταν ο αγαπημένος μας εξάδελφος και τον έλεγαν Θέμη Βούλγαρη.

Θάνος και Τέσσυ Κατσάμπα

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή