Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το χιούμορ του Ιάκωβου Βενουζίου και ο Βαλεντίνος

Ιδιαίτερα  στοχευμένος  ήταν  στην ομιλία του  χθες  το βράδυ  ο πρόεδρος  της Ισραηλιτικής  Κοινότητας  Τρικάλων, κ. Ιάκωβος   Βενουζίου, στην  παρουσίαση του βιβλίου  «Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 182641»,  του Δημήτρη Χρ. Βλαχοπάνου,  που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Εκτός από την επισήμανση που έκανε σχετικά  με τον στοχασμό που  έχει αρχίσει να διαδέχεται σε ανάλογες εκδηλώσεις,  την απλή εξιστόρηση  των γεγονότων του Ολοκαυτώματος, μετά το πλήθος των μαρτυριών  που έχουν καταθέσει  παγκόσμια  όσοι κατόρθωσαν και επέζησαν  από αυτό, έκανε και μια άλλη, στοχευμένη αναφορά, αυτή τη φορά σε σχέση με τα Τρίκαλα.

«Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα, άργησε να γίνει. Όπως άργησε  να γίνει  και το μνημείο των πεσόντων του Υψώματος 731», είπε.

Θυμίζουμε ότι το Ύψωμα 731, στο Αλβανικό μέτωπο,  το υπερασπίστηκε  το 5ο Σύνταγμα Τρικάλων  και στο διάστημα  9 -11 Μαρτίου 1941, πενήντα Τρικαλινοί  στρατιώτες  θυσιάστηκαν  εκεί, πολεμώντας  ηρωικά.

Άνθρωπος  με  όραμα  και μεγάλη  θέληση  ο πρόεδρος  της  Ισραηλιτικής  Κοινότητας Τρικάλων, έχει βάλει τα δυνατά  του  για  την  ολοκλήρωση  της  ανακαίνισης  της  Συναγωγής  στα Τρίκαλα  μέσα  στους επόμενους  μήνες ,οι εργασίες  στην  οποία   προχωρούν  με  γοργούς   ρυθμούς  και μόλις  ολοκληρωθεί, όπως έχει δηλώσει αποκλειστικά  στο trikalanews.gr ο κ. Ιάκωβος Βενουζίου,  ετοιμάζει στα Τρίκαλα,  Παγκόσμια  Συνάθροιση των Τρικαλινών Εβραίων.
 

  • Οι ευχαριστίες του συγγραφέα και  ο Βαλεντίνος

Μετά το τέλος της  παρουσίασης του βιβλίου «Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 182641» στα Τρίκαλα, ο συγγραφέας  του, Δημήτρης  Βλαχοπάνου, από την Άρτα, ανέβηκε στο βήμα για να ευχαριστήσει τους Τρικαλινούς και Τρικαλινές  για την παρουσία  τους.

«Σας  ευχαριστώ  πολύ όλους  σας  γιατί  προτιμήσατε  να αφήσετε  την ζεστασιά των σπιτιών σας και τις τηλεοράσεις  … » είπε ο κ. Δ. Βλαχοπάνου και  πριν ολοκληρώσει την φράση του, ακούστηκε ο κ. Ι. Βενουζίου  να  λέει: «Είναι και ο Βαλεντίνος, απόψε…».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή