Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τοιχογραφία με θέμα την μέλισσα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Άλλη μία τοιχογραφία με θέμα τη μέλισσα κοσμεί πλέον και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας.

Η τοιχογραφία αυτή, η δεύτερη κατά σειρά, δημιουργήθηκε όπως και η πρώτη στο 8ο Νηπιαγωγείο εθελοντικά από μέλη της δημιουργικής ομάδας της «SOS BΕΕ» στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με το Δήμο Καρδίτσας, αλλά και της συνεργασίας της για τη συμμετοχή του Δήμου στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του 2021. Το φετινό θέμα της Ε.Ε.Κ. είναι ′′Ασφαλής και υγιής με βιώσιμη κινητικότητα′′.  Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης και η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου, κ. Ναταλία Τζέλλου επικοινώνησαν με το διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας κ. Βασίλειο Γάκια και το Δ.Σ της «SOS BΕΕ» και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση της εθελοντικής αυτής δράσης.

Η «SOS BΕΕ», είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Καρδίτσα, που ιδρύθηκε με σκοπό να συμβάλει στην προβολή του ρόλου της μέλισσας στο οικοσύστημα και να βοηθήσει στην προστασία και την ένταξή της ακόμη και στον αστικό ιστό.  Φυτοφάρμακα, ασθένειες, παράσιτα, κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη υπερεκμετάλλευση της μέλισσας είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που ευθύνονται για την τραγική μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού της.

Η δημιουργική ομάδα των εθελοντών του «SOS BEE» φιλοτέχνησε την αγαπημένη των παιδιών φιγούρα της μασκότ « BEElectra» – της μέλισσας με το ηλεκτρικό πατίνι – με σκοπό να δώσει δύο σημαντικά μηνύματα:

  1. Τη σημασία της καθημερινής μετακίνησης στην πόλη με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον.
  2. Τη σπουδαιότητα της μέλισσας, το ρόλο της στο οικοσύστημα και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε πολίτης για την προστασία και τη διάσωσή της.
Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή