Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΤΟΜΥ Τρικάλων: Η Υγεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα

Δράση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα δικαιώματα των ασθενών τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου και αφορά το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα δικαιώματα των ασθενών και των ληπτών υπηρεσιών υγείας. Η Υγεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και κατοχυρώνεται σε Σύμφωνα και Συμβάσεις των Διεθνών Οργανισμών, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Σύνταγμα της Ελλάδας και στην Ελληνική νομοθεσία.

Η προστασία των χρηστών των υπηρεσιών υγείας κατοχύρωσε τη θέσπιση δικαιωμάτων των ασθενών με βάση τα κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Τα Δικαιώματα των ασθενών αποτελούν ελευθερίες που προβλέπονται και προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα και αφορούν δικαιώματα των πολιτών ως Χρηστών των Υπηρεσιών Υγείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του ασθενή, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης σχετικά με τα δικαιώματα των ληπτών υπηρεσιών υγείας, στους προσερχόμενους πολίτες στο χώρο της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων.

Το παρόν έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω ΕΣΠΑ.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή