Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τον Γιώργο Κωτσό επισκέφθηκε αντιπροσωπία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στο γραφείο του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας, κ. Γιώργου Κωτσού βρέθηκαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου εκπρόσωποι του Τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση με το Βουλευτή του Νομού Καρδίτσας παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα. Κατερίνα Νταλντάνη και ο διοικητικός υπάλληλος του τμήματος, κ. Θεόδωρος Κουτσώνας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε από τους εκπρόσωπους του Ε.Ε.Σ σχετικά με το σχεδιασμό και τη δράση του οργανισμού, αλλά και ειδικότερα για τη λειτουργία του τμήματος Καρδίτσας.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας, κ. Γιώργος Κωτσός σημείωσε στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού πως έχει γνώση της τεράστιας προσφοράς τους και για το λόγο αυτό κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να αναλογιστεί τη συνεισφορά όλων αυτών των εθελοντικών ομάδων, που υπάρχουν και να υπάρξει επίσημη χρηματοδότηση τους, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα και να ενισχύσουν τη δράση τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Ο Νομός Καρδίτσας αποτελεί ένα Νομό ο οποίος χαρακτηρίζεται από αρκετές δυσπρόσιτες περιοχές όσον αφορά τον ορεινό του όγκο και δεν είναι λίγες εκείνες οι στιγμές, όπου η συμβολή των εθελοντικών ομάδων, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν ζωτικής σημασίας. Η φροντίδα και η συμπαράσταση χωρίς πολιτισμική ή εθνική διάκριση ήταν το πρωταρχικό κίνητρο και το ιδεολογικό υπόβαθρο της ίδρυσης του Ερυθρού Σταυρού, όπου αποτέλεσαν τον εναρκτήριο λίθο, έτσι ώστε να εμπνευσθούν και άλλες οργανώσεις με γνώμονα τον εθελοντισμό και την προσφορά.

Θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για τη δράση σας και να σας δηλώσω ότι θα σταθώ αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια αλτρουιστικής προσφοράς, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και γενικότερα όλων των ανθρώπων»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος, κ. Κατερίνα Νταλντάνη σημείωσε: «Επισκεφτήκαμε το Βουλευτή του Νομού Καρδίτσας κ. Κωτσό, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τους σκοπούς και τις δράσεις του τοπικού τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο. Από το 1877 έως σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη. Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ε.Ε.Σ ήταν και είναι παρών τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή