Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τον Ληθαίο και τα μάτια μας!

Σε ρυθμούς φθινοπώρου κινείται από σήμερα το πρωί η πόλη των Τρικάλων. Γκριζάρισε ο ουρανός, φαίνεται ότι η βροχή είναι κοντά και η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες του Σεπτεμβρίου. Ιδίως σε σχέση με χθες, όπου η υγρή ζέστη ήταν τέτοια που θύμιζε Αύγουστο μήνα στον φλεγόμενο κάμπο των Τρικάλων!

«Αφύσικη ζέστα! Λιβακωθήκαμε, Σεπτέμβρη μήνα» ακούσαμε να λέει μια κυρία στην λαϊκή αγορά χθες. Το ξακουστό  Δευτεριάτικο παζάρι, ένα από τα διαχρονικά, αυθεντικά ζωντανά αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων.
Ένα μπάνιο στα ποταμίσια νερά του Ληθαίου ίσως να το τολμούσαν κάποιοι – όπως το συνήθιζαν παλιά –  αν δεν διανύαμε τον 21ο αιώνα και αν δεν προτιμούσαν την Ασκληπιού για καφέ και κουβέντα, στην προσπάθειά τους να βρουν δροσιά και να ξαποστάσουν από την καθημερινότητα.

Το καλοκαίρι του 2018, πέρασε για τα Τρίκαλα. Μαζί του πήρε και τις υγρές και ζεστές μέρες του Σεπτέμβρη. Οπότε, με ευχαρίστηση, μπορούμε σήμερα, να πούμε: Ήρθε επιτέλους το φθινόπωρο! Η πόλη θα ανασάνει και για ακόμη μια χρονιά, οι τυχεροί πολίτες της, θα χαρούν τα όμορφα φθινοπωρινά χρώματα του Ληθαίου!

Τώρα μάλιστα που «ζωντανεύει», όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, η παλιά κοίτη του ποταμού, μετά από δεκαετίες. Αρκεί, στην προσπάθεια καθαρισμού του, να μην καταστραφεί η ταυτότητα αυτού του διαχρονικού, ζωντανού αξιοθέατου της πόλης των Τρικάλων.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αναμφίβολα και κατά γενική ομολογία, τα χρώματα στις όχθες του Ληθαίου την εποχή του φθινοπώρου, είναι μαγευτικά.

Και ζηλευτά! Και τι δεν θα έδιναν πολλές ελληνικές πόλεις για να τα έχουν!

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή