Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τώρα θα ασχοληθούν και τα άλλα ΜΜΕ των Τρικάλων…

«Δελτίο τύπου» για την αποκάλυψη του trikalanews.gr για καταστάσεις … Big Brother στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ήταν πριν 5 μέρες που το trikalanews.gr έφερνε στην δημοσιότητα την τοποθέτηση καμερών στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού.

Σήμερα το βράδυ, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων, εξέδωσε «δελτίο τύπου» στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Στη  συνάντησή μας με τον Διοικητή του Γ.Ν.Τρικάλων  στις  12/09/2017  καταγγείλαμε σε σχέση  με  την αυθαίρετη τοποθέτηση καμερών τα εξής: 

Η βιντεοσκόπηση  ασθενών  σε δύσκολη για τη ζωή τους κατάσταση όσο και εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, είναι  παράνομη  πόσω  μάλλον όταν δεν υπάρχει άδεια από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων , δεν υπάρχει προειδοποιητική σήμανση και δεν έχει  γίνει συζήτηση του Δ.Σ.  του  ΓΝΤ με τα θεσμικά όργανα για το θέμα. Η τοποθέτηση καμερών ειδικά σε σημεία που φυλάσσονται με φυσική παρουσία είναι πράξη καταστολής και εκφοβισμού των εργαζομένων και όχι πράξη υπέρ της ασφάλειας  ατόμων και  του χώρου.

Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι κάμερες που ΄΄βλέπουν΄΄  το ΤΕΠ και την Μ.Τ. Νεφρού  και  εφ’ όσον  έχει τηρηθεί  η αρχή  της αναλογικότητας  με  μέτρα  λιγότερο  επαχθή  για την ανθρώπινη  προσωπικότητα  δηλ.  φύλακες , συναγερμοί,  φωτοκύτταρα κ.λ.π,    να παραμείνουν  εκείνες  που  καλύπτουν  την περίμετρο  του νοσοκομείου και  μόνο.

Τις  επόμενες  ήμερες  αν  δεν  εισακουσθούμε  θα  προβούμε  στις απαιτούμενες  ενέργειες  ώστε να διαπιστωθεί  αν οι  κάμερες κατέγραφαν  αυτό  το  διάστημα  παρά  την  απουσία  ειδικής  σήμανσης  και  άδειας   καθώς  και  το ποιος  είχε  πρόσβαση  στο  καταγεγραμμένο υλικό. 
Υπενθυμίζουμε  ότι  βάσει  του νόμου  η τοποθέτηση  καμερών  εάν και εφ’ οσον  συντρέχουν  οι  λόγοι  γίνεται  μόνο  από δημόσια  αρχή».
Συνεπώς μετά το «δελτίο τύπου» τα τοπικά ΜΜΕ δεν θα συνεχίσουν (και) σε αυτή την περίπτωση να κάνουν πως «δεν είδα και δεν διάβασα»…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή