Τώρα με τις …υγείες μας

Ο Νομός μας αποκλείστηκε  από το πρόγραμμα απονιτροποίησης ,με έωλα και διάτρητα επιχειρήματα, σε αντίθεση με τους άλλους 3 Θεσσαλικούς Νομούς.

Το πρόβλημα το είχα επισημάνει έγκαιρα, από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017…

Δυστυχώς από τότε, υπήρξε αδράνεια των αρμοδίων. Τώρα, με τις υγείες μας…

Στην περσινή παρέμβαση μου είχα αναφέρει τα εξής:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη δημοσίευση της υπ αριθμ 1013/95296 από 18-9-17 Υπουργικής απόφασης, καθορίζει το πλαίσιο εφαρμογής του Μέτρου για τη μείωση της νιτρορύπανσης, ώστε να ακολουθήσει η εκδήλωση ενδιαφέροντος των δικαιούχων παραγωγών.

Πρόκειται για ένα άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται με επιτυχία στο Νόμο μας, για πάνω από 10 χρόνια.
Στα κριτήρια επιλογής των εκμεταλλεύσεων, δίνεται προτεραιότητα στα υπόγεια υδατικά συστήματα με κακή ποιοτική κατάσταση, ενώ μοριοδοτούνται έξτρα περιοχές δικτύου NATURA.

Ο τρόπος μοριοδότησης των ενδιαφερομένων και ειδικότερα η επιπλέον μοριοδότηση εκτάσεων περιοχών NATURA, κάτι που δεν υπήρχε στην προδημοσίευση του μέτρου τον Μάρτιο (12/3) , (και που οδήγησε εκατοντάδες αγρότες να προβούν σε μακροχρόνιες μισθώσεις και να κάνουν τον προγραμματισμό τους ),σε συνδυασμό με τον μικρό διαθέσιμο προϋπολογισμό ,οδηγεί αυτόματα εκτός πεδίου εφαρμογής τους αγρότες του Νομού μας.

Επειδή με τον τρόπο μοριοδότησης και εφαρμογής του Μέτρου, σε συνδυασμό με τον χαμηλό προϋπολογισμό, οδηγούνται χιλιάδες αγρότες του Νομού μας εκτός πεδίου εφαρμογής, σε αντίθεση με την προηγούμενη 10ετία, απαιτείται άμεση αναθεώρηση της σχετικής Υπουργικής απόφασης και αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε να μην αποκλεισθεί ουσιαστικά ο Νομός μας».

Ηλίας Βλαχογιάννης
πρ. Νομάρχης
πρ. Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή