«ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΟΥ ΘΥΜΑΣΑΙ»: Σε ένα ταξίδι γεμάτο μνήμες θα μας οδηγήσει την Τρίτη 20 Ιουνίου ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»!

Ποιος είδε τόπο πιο όμορφο… παρά τον εδικό του! – Γεμάτη θύμηση και νοσταλγία η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ»

«Του τόπου σου θυμάσαι» είναι ο τίτλος της Πολιτιστικής εκδήλωσης του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, στις 8.30 μ. μ, στο Υπαίθριο Θέατρο του Φρουρίου Τρικάλων!

Περισσότεροι από 300 χορευτές, μουσικοί και ερμηνευτές θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια χορευτική πανδαισία τόπων και ενθυμήσεων, μέσα από τη νοσταλγική ματιά του ανθρώπου που, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής του, ανασύρει στη μνήμη του τον τόπο που γεννήθηκε, τις χαρές και τις λύπες του, τα καρδιοχτύπια και τα γλέντια του!

Με χορούς και τραγούδια, έθιμα και δρώμενα στον κύκλο του χρόνου αλλά και της αγάπης και της ξενιτιάς, θα ξεκινήσει ένα μοναδικό «ταξίδι» από τα Τρίκαλα, το οποίο και θα συνεχιστεί στην Ικαρία, την Κόνιτσα, την Ανατολική και Δυτική Θράκη, την Μακεδονία και την Κρήτη, από την παιδική ηλικία του ανθρώπου ως το γάμο και το ξεφάντωμα στα γλέντια του.

Οι χοροδιδάσκαλοι Ηλίας Ζαχαράκης, Σταύρος Σούλιος, Χρήστος Ι. Σούλιος, Κώστας Τζιμούρτος και Ελπίδα Νίκα έχουν την επιμέλεια της εκδήλωσης και των χορευτικών τμημάτων και εργάζονται μαζί με τους χορευτές και τις χορεύτριες πυρετωδώς, για ένα αποτέλεσμα που θα καταπλήξει!

Επιστημονικός συνεργάτης ο Λουκάς Κοντονάσιος.

Τους χορευτές συνοδεύουν οι εξαίρετοι μουσικοί:

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ – τραγούδι, ΑΡΗΣ ΝΤΙΝΑΣ – τραγούδι, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ – κλαρίνο, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ – κρουστά, ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ – γκάιντα, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – βιολί, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ – βιολί, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – λαούτο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και τα Χορευτικά:

Δημοτικό Χορευτικό Δήμου Τρικκαίων – Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής – Μορφωτικού Συλλόγου Σωτήρας – Συλλόγου Νέων Πηγής – Μορφωτικού Συλλόγου Ριζωματιανών

Θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π. Ε. Τρικάλων, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται η εκδήλωση, όπως και στον Δήμο Τρικκαίων, για τη συνεχή αρωγή του και την παραχώρηση χώρων.

Εγκάρδιες ευχαριστίες και στον κ. Νικόλαο Μαρδάνη, για την παραχώρηση αντικειμένων από το Λαογραφικό Μουσείο Αγίου Βησσαρίωνα Πύλης.

 

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …