Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τραγωδία χωρίς τέλος»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Η Βιβλική καταστροφή στην Τουρκία και στην Συρία, φέρνει στο μυαλό μας τα όσα συνέβησαν στην ίδια περιοχή, με την «Κιβωτό του Νώε» δηλ. τον κατακλυσμό όπως αυτός περιγράφεται στο βιβλίο της Γένεσης (κεφ.6-9) της Αγίας Γραφής.

Ξύπνησε ο Εγκέλαδος στην Άπω Ανατολία και μ’ ένα διπλό χτύπημα, περίπου 8 ρίχτερ, του Αρμαγεδώνα, δημιουργήθηκε μια πρωτοφανής καταστροφή, που σκόρπισε θρήνο σ’ όλο τον κόσμο.

Κλαυθμός και οδυρμός, τόσο για τα θύματα όσο και για όσους κατάφεραν να ζήσουν  ή να βγουν σώοι και αβλαβείς, μέσα από τα «χάρτινα» κατασκευάσματα των πολιτικών, των Μηχανικών και των κατασκευαστικών Εταιρειών της Τουρκίας.

Μια τραγωδία χωρίς Τέλος.

Μια περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας έγιναν «κρανίου» τόπος και η δυστυχία είναι διάχυτη και πολύ σκληρή.

Παγκόσμια κινητοποίηση για κάθε είδους βοήθεια και μάθημα ανθρωπιάς από την Ελλάδα.

Πολιτική ηγεσία, Εκκλησία και Λαός, της πατρίδας μας, στάθηκαν στο πλευρό των κατατρεγμένων, όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα.

Δείξαμε, για μια ακόμη φορά, πως οι Έλληνες δεν ξεχνούν αυτό που έλεγε ο Μέναδρος (342-290 π.Χ) το «Ως χαρίεν έστ’ άνθρωπος, όταν άνθρωπος ή» δηλ. πόσο χαριτωμένο πράγμα είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Επίσης η Ορθοδοξία και γενικά η Εκκλησία μας, με την έμπρακτη στήριξη στον Λαό της Τουρκίας και της Συρίας, έκανε… «κορωνίδα» αυτό, που καταγράφει ο Απόστολος Παύλος, με την επιστολή του προς τους Γαλάτας, ότι «Ουκ ένι Ιουδαίους ούδε Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος… πάντες γαρ έστε εν χριστώ Ιησού».

Με απλά λόγια τονίζει πως όλοι μας είμαστε έργα του Θεού.

Τους Λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν τους χωρίζει τίποτε.

Εμάς μας χωρίζουν πολλά με αυτούς που ηγούνται της χώρας αυτής και κυρίως με τα όσα έλεγαν και όσα έκαναν σε βάρος της χώρας μας μέχρι πρότινος.

Φυσικά δεν ξεχνάμε τον… μύθο της «Γαλάζιας πατρίδας», το «θα ‘ρθούμε ξαφνικά ένα βράδυ», τους «πυραύλους» που θα χτυπούσαν την Αθήνα και ότι, σχεδόν 50 χρόνια, κατέχουν παράνομα, την μισή Κύπρο. Στενάζουν οι αδελφοί μας Κύπριοι κάτω από την μπότα του Κατακτητή.

Έχουμε, όμως, υποχρέωση, με βάση τις Αρχές, τις Αξίες και τα Ιδεώδη της φυλής μας και της Πίστης μας, να σταθούμε δίπλα σ’ όσους έχασαν, από τον Σεισμό συγγενείς, συνανθρώπους και της περιουσίες τους.

Αυτά όλα τα αναγνωρίζει ο Τουρκικός Λαός και τώρα αρχίζουν να τα δέχονται και οι πολιτικοί της Τουρκίας με τα Μ.Μ.Ε. , πράγμα που δεν έκαναν ποτέ έως τώρα.

Έφτανε η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την συμπαράσταση στον χειμαζώμενο από τον Εγκέλαδο Λαό της γείτονας.

Όσο για το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη στον Ερντογάν, την δήλωση του Υπουργού Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Ακάρ και την επίσκεψη του Δένδια στην Αντιόχεια, μάλλον δεν έπρεπε να γίνουν για να μην πούμε πως είναι και ένα δεκανίκι στην καταρρέουσα Τουρκική ηγεσία. Το ότι πήγε στην Τουρκία μόνο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και κανένας άλλος Ευρωπαίος, πρέπει  να μας βάζει σε σκέψη.

Όλα δείχνουν πως ο Εντογάν ήρθε στην εξουσία μετά τους Σεισμούς το 1999 και θα φύγει μετά από την πρόσφατη Βιβλική καταστροφή.

Ενδεχομένως άρχισε πάλι η «Διπλωματία των Σεισμών» και φυσικά μερικοί να ονειρεύονται «Συνεκμετάλλευση» στο Ελληνικό Αιγαίο  και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσαν πιο παλιά η Ντόρα Μητσοτάκη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ναι να συζητήσουμε με τους γείτονες και να βρούμε κάποια λύση, όχι όμως με παραχώρηση Ελληνικής γης και θάλασσας.

Η Τουρκία επιθυμεί διακαώς, να γίνει μια περιφεριακή δύναμη, που θα ελέγχει τα πάντα και αυτό που χρειάζεται είναι η ενέργεια δηλ. πετρέλαιο και αέριο.

Το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει να γίνει ο σύγχρονος «Πήλιος Γούσης» που πρόδωσε το Σούλι, λίγο πριν το 1821.

Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς νομίζοντας ότι η Τουρκική Ηγεσία δεν θα ξαναρχίσει πάλι το «Γαϊτανάκι» της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας, όταν συνέλθει από το τρομερό χτύπημα της φύσης.

Με βάση την άποψη του Ο.Η.Ε. η βιβλική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία είναι η πιο μεγάλη τα τελευταία 100 χρόνια.

Η Ανθρωπιά, όμως των Ελλήνων δεν θα σταματήσει ποτέ για τους Λαούς που χάνουν τα πάντα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τουρκία και Συρία πρέπει να στηριχθούν με τα ίδια μέτρα και σταθμά, χωρίς επιφυλάξεις, ψευτολογίες και κυρώσεις.

Τώρα στο εσωτερικό της χώρας μας έχουμε και εδώ τραγικά γεγονότα με την απόφαση του Αρείου Πάγου να εκποιηθούν 700.000 σπίτια Ελλήνων και να τα πάρουν τα τρωκτικά των ξένων Funds δηλ την κερδοσκοπικών Εταιριών. Το κράτος θα χάσει 58,8 δις.ευρώ απ’ αυτήν την κίνηση.

Η παρούσα Κυβέρνηση οφείλει να αναστείλει, έστω και προσωρινά το μέτρο και να στηρίξει τους σωστούς Δανειολήπτες, ώστε να μην γίνουν πλειστηριασμοί μέχρι να αποφασίσει οριστικά η νέα κυβέρνηση.

Να γιατί το 70% των πολιτών δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την οποία θεωρεί ότι βγάζει… πολιτικές αποφάσεις και όχι νόμιμες και λαϊκές.

ΣΟΚ φέρνουν στην πολιτική ζωή του τόπου τα αναμενόμενα αποτελέσματα της κάλπης.

Η Αυτοδυναμία τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα και οι μεταγραφές και οι αποστασίες πολιτικών είναι το κυρίως «Μενού» της «Αγίας Οικογένειας», που γνωρίζει από το παρελθόν τι σημαίνει Αποστασία.

Πάντως οι… διψασμένοι για Εξουσία τρέχουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ας γνωρίζουν, όμως, πως ο Μητσοτάκης τις προεκλογικές του υποσχέσεις τις ξεχνά μετά τις εκλογές, όπως έκανε και το 2019.

Εφαρμόζει δηλ. την παροιμία «τάζω και δεν δίνω το σπίτι μου δεν το χαλώ».

Γι’ αυτό «Ένας – ‘Ενας παιδιά του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς να μην πλακωθεί κανένας»…!

Μπορεί σήμερα να σας θεωρεί, ο Πρωθυπουργός, «’Αριστους» και μετεκλογικά να σας αποκαλεί «Άχρηστους». Το έχει ξανακάνει.

Ας προσέξουν λοιπόν λίγο την πορεία και την συμπεριφορά του Μητσοτάκη ως προς την … συνέπειά του και έναντι πολτικών και έναντι του λαού και έναντι τις… ραχοκοκκαλιάς της Ν.Δ., που είναι η Δεξιά, της χαμένης ψήφου…!

Εκτός και θέλουν όλοι αυτοί αν οι Αποστάτες να μας σώσουν, όπως έκαναν οι Σακελλαροπούλου, Γεραπετρίτης, Θεοδωρικάκος, Χρυσοχοϊδης, Πατέλης, Μενδώνη, Σκέρτσος, Πέτσας, Θεοχάρης και άλλοι πολλοί.

Ε … όχι άλλους ΣΩΤΗΡΕΣ…!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή