Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τραγωδία στη Λιβύη: Νεκροί Έλληνες της ανθρωπιστικής βοήθειας σε τροχαίο

Το λεωφορείο τους συγκρούστηκε με όχημα που κινούταν στο αντίθετο ρεύμα

Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκησαν τα μέλη της αποστολής που μετέφεραν την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη, η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Daniel, που άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς, το οποίο εξελίχθηκε σε τραγωδία, καθώς Έλληνες είναι νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο που τους μετέφερε από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας ότι υπήρξαν μόνο τραυματισμοί αργά το βράδυ της Κυριακής, ξένα μέσα ενημέρωσης όπως το Reuters, η Jerusalem Post και το Alarabiyanews, μεταδίδουν δηλώσεις του υπουργού Υγείας της κυβέρνησης της Λιβύης, Othman Abdel Jalil, που κάνει λόγo για 4 νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από 19 μέλη, ήταν καθ’ οδόν από τη Βεγγάζη προς τη Ντέρνα και από το τροχαίο 4 είναι νεκροί, 15 τραυματίστηκαν και 7 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εκ μέρους του λαού, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην Ελλάδα για τον θάνατο 4 μελών της ομάδας διάσωσης ως αποτέλεσμα ενός τρομερού τροχαίου», ανέφερε ο Othman Abdel Jalil.

Ωστόσο, σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Open έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς και 14 τραυματίες.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή