Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τρανή Αποκριά» και «Μασκαράτα» στα Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει στις γιορτές της Αποκριάς για τρικαλινούς και επισκέπτες με δύο εκδηλώσεις. Με χορό και γλέντι, με παράδοση και κέφι, με αγάπη για τα παιδιά, διοργανώθηκε με τη συμβολή καταστηματαρχών, συλλόγων και του Δήμου Τρικκαίων, διήμερο εκδηλώσεων στο πνεύμα των ημερών.

Τρανή Αποκριά

Το Σάββατο της Αποκριάς 29 Φεβρουαρίου 2020 ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει χορό για όλους/ες και εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Από τις 11:30 το πρωί θα ξεκινήσει μια πορεία με πρωτοπόρους τους Κωδωνοφόρους Γοργογυρίου και Πηγής, από το Πνευματικό Κέντρο μέχρι την κεντρική πλατεία. Ακολουθούν παραδοσιακά έθιμα (γαϊτανάκι, χάσκα) και χορός, με το συγκρότημα Χάλκινα Ηχοχρώματα και τη συμμετοχή των: Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Τρικκαίων, Λαογραφικός Χορευτικός Ομιλος «Ασκληπιός», Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού «Η πρόοδος», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μονής, Πολιτιστικός Σύλλογος Λογγακίου «Αγιος Αθανάσιος».

Μασκαράτα

Τα Μασκαράτα είναι το πιο χαρακτηριστικό και συγχρόνως διασκεδαστικό έθιμο της Απόκριας. Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε στη μικρή γειτονιά του πεζόδρομου της οδού Χατζηπέτρου από το 2017. Αυτός ο ποικιλόμορφος πεζόδρομος στο κέντρο των Τρικάλων, με πολλά και διαφορετικά καταστήματα, την Αποκριά μεταμορφώνεται, με μια γιορτή με αγάπη και μεράκι, με τη συνεργασία του Μουσείου Τσιτσάνη.

Στο κάλεσμα των καταστηματαρχών, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ελάτε να βγούμε στους δρόμους γεμίζοντάς τους με κομφετί, σερπαντίνες, χορούς, γλέντια, τραγούδια, πειράγματα.

Ελάτε να χορέψουμε στους ήχους των χάλκινων, να χορέψουμε το «Γαϊτανάκι», να φάμε και να πιούμε»
Για τρίτη χρονιά φέτος, οι εκδηλώσεις αυξάνονται και δίνουν έμφαση στη διασκέδαση.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 29/2/2020

10:00-15:00
Μουσική στο πνεύμα των ημερών

17:00-19:00
Ξυλοπόδαροι
Μασκότ
Face painting

19:00-20:00
Γαϊτανάκι

Κυριακή 1/3/2020
12:00-14:00
Μάγος
Μασκότ

17:00-19:00
Μασκότ
Face painting

19:00-23:00
Ζωντανή μουσική με Χάλκινα

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή