Τράπεζα Θεσσαλίας: Με αλλαγές μελών η νέα διοίκηση

“Κουρεμένο” κατά δύο μέλη βγήκε το διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας μετά την προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Τρικάλων για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, απόφαση επιβεβλημένη εξαιτίας της αναβολής των εκλογών λόγω της πανδημίας.

Τα ηνία της τράπεζα παραμένουν βέβαια στα χέρια της “παράταξης” Λάππα που διατηρεί την ισχυρότερη αντιπροσώπευση, αλλά η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ενδιαφέρον καθώς βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, αφού δεν έχει αναρτηθεί ούτε στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr στη διοίκηση του Πρωτοδικείου δεν συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Αθανάσιος Αλιάγας (Τρίκαλα) και Ευάγγελος Ταμπακιώτης (Βόλος) που εκλέγονταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια αλλά δεν δήλωσαν υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για το μόνιμο μέλος των προηγούμενων διοικήσεων Σπυρίδωνα Μπαλατσό (Καλαμπάκα) αλλά και τον Βασίλειο Νάκη (Τρίκαλα) ο οποίος συμμετείχε στο τελευταίο Δ.Σ.

Αντιθέτως το δικαστήριο όρισε ως νέα μέλη τον Ευτύχιο Τσουτσουλόπουλο,  πρώην διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής τράπεζας Τρικάλων ο οποίος προτάθηκε από την παρούσα διοίκηση, και τον συνταξιούχο δικαστή Γεώργιο Μπαλατσό, με καταγωγή από την Καλαμπάκα, το όνομα του οποίου δεν ήταν στην πρόταση της διοίκησης.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, πέραν του νομικού συμβούλου της τράπεζας, Βαγιάννας Κρομμύδα, που κατέθεσε την πρόταση της διοίκησης για το προσωρινό Δ.Σ., εμφανίστηκε η δικηγόρος Χριστίνα Μπραζιτίκου για λογαριασμό του Δικηγορικού Γραφείου Στεργίου Ι. Ταμπακιώτη- Χριστίνας Χρ. Μπραζιτίκου το οποίο εκπροσωπούσε μέλη της συνεταιριστικής τράπεζας και πρότεινε στο προσωρινό διοικητικό σχήμα να συμπεριληφθούν και οι κύριοι Γεώργιος Μπαλατσός και Δημήτρης Σιαφαρίκας που είναι Τρικαλινός επιχειρηματίας και μέλος παλαιότερων διοικητικών συμβουλίων της Συνεταιριστικής.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε τελικά σε σολομώντειο λύση εξαιρώντας ένα μέλος από την πρόταση του προέδρου Λάππα (Νάκης) και αποδεχόμενο τον διορισμό του συνταξιούχου δικαστή Μπαλατσού.

Μάλιστα το δικαστήριο επέλεξε να ορίσει στην προσωρινή διοίκηση μόλις εννέα μέλη, αντί για έντεκα που διέθετε η απελθούσα διοίκηση (το καταστατικό της τράπεζας προβλέπει 9 έως 11 μέλη).

Τούτων δοθέντων η διοίκηση της τράπεζας, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου, έχει ως εξής:

Λάππας Αναστάσιος (πρόεδρος), Γάτος Δημήτριος, Τσουτσουλόπουλος Ευτύχιος, Λέντζας Σοφοκλής, Μιχαήλ Δημήτριος, Δημοβέλης Γεώργιος, Μπαλατσός Γεώργιος, Πλησιώτης Σωτήριος, Τσιώνας Ιωάννης.

Οι προσεχείς εκλογές, πανδημίας επιτρέπουσας, θα διεξαχθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Κώστας Τόλης
thessaliaeconomy.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …