Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τραπεζοκαθίσματα και Μύλος των Ξωτικών

«Δεν θα αλλάξει κάτι λόγω γιορτών» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά – Νέες διατάξεις έρχονται από αρχή του έτους

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι προ των πυλών και οι προβληματισμοί δεν λείπουν στους πολίτες. Από τη μία βλέπουν μια ευκαιρία να κινηθεί η τοπική οικονομία, από την άλλη, εκφράζουν την ανησυχία ότι για ακόμη μια φορά επί ενάμιση μήνα η ζωή στην πόλη θα γίνει πιο δύσκολη, κυρίως όσον αφορά την προσβασιμότητα.

Όσον αφορά το δεύτερο, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Αλεστά εστιάζοντας στα τραπεζοκαθίσματα, επισημαίνει στο Trikalanews.gr ότι δεν θα αλλάξει το πλαίσιο και οι κανόνες που ισχύουν. Όπερ σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν κανονικά ώστε να μην προκύπτουν δυσλειτουργίες.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, από το νέο έτος, θα τεθεί νέα οριοθέτηση με βάση τις νέες διατάξεις που θα προκύψουν από πλευράς της πολιτείας, και η οποία θα αφορά την απόσταση που θα πρέπει να τηρούν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων από την γραμμή των τυφλών.

Σε αυτό θα συνυπολογιστούν βέβαια και οι αναπλάσεις των πεζοδρομίων οι οποίες έχουν θέσει βέβαια νέα δεδομένα σε πολλές πεζοδρομικές διαδρομές στην πόλη.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα πεζοδρόμια για τον σκοπό που εξυπηρετούν, την ασφαλή διέλευση πεζών. Η σύγχρονη αντίληψη που επικρατεί πλέον γύρω από την αστική λειτουργικότητα εξάλλου, εστιάζει σε πόλεις όπου η προσβασιμότητα είναι προτεραιότητα.

Μένει να εφαρμοστεί χωρίς εκπτώσεις…

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή