Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρείς «φόνοι» ένα πτώμα

H κυβέρνηση έχει διχάσει και «γονατίσει» τον Ελληνικό λαό.

Τα διαγγέλματα πλέον έχουν χάσει κάθε αξία, το μόνο που προκαλούν είναι τις συνεχείς σφοδρές αντιδράσεις ενός κουρασμένου λαού.

Κάθε εβδομάδα είμαστε εν αναμονή ενός καινούργιοι διαγγέλματος… αλλά πλέον οι πολίτες ζητάνε πράξεις. Η κυβέρνηση έχει κληθεί από τον Ελληνικό λαό να αντιμετωπίσει έμπρακτα τις καταστάσεις, και τι κάνει;

Πρώτος «φόνος»

Αναζητείται ΜΕΘ…Μισές αλήθειες!

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή την ύπαρξη 1.410 ΜΕΘ, εκ των οποίων όμως οι 595 είναι covid free, άρα απομένουν 815 για covid ασθενείς. Ανακοινώνοντας έναν μεγάλο αριθμό κερδίζονται οι εντυπώσεις…και όχι οι ζωές.

Αν υπάρχουν τόσες γιατί βρισκόμαστε σε αυτή την οριακή κατάσταση με τους  διασωληνωμένους;

Περιμένουμε δηλαδή να σωθούν τα νοσοκομεία μόνο από τις δωρεές; Στη μάχη με την πανδημία εκλείπουν οι βάσεις και εμείς μετράμε θύματα.

Δεύτερος «φόνος»

Ο σεισμός της 3ης Μαρτίου…Άνθρωποι στο δρόμο.

Τα συντρίμμια έγιναν στούντιο φωτογράφισης των βουλευτών και οι άνθρωποι ακόμα μένουν σε σκηνές. Εδώ που είναι η μέριμνα;

Κανένας σχεδιασμός, τροχόσπιτα, τροφή, νερά από την ευαισθητοποίηση του κόσμου και από τις οργανώσεις, και δίνει τροχόσπιτα ο Ολυμπιακός στους σεισμόπληκτους.

Δεν γίνεται ένα κράτος να στηρίζεται στους επιχειρηματίες μόνο και στις οργανώσεις. Αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός δηλαδή θα ήταν άστεγοι; Το κράτος για άλλη μια φορά ανύπαρκτο!

Τρίτος «φόνος»

Μέτρα ακορντεόν…μια συνταγή αποτυχίας!

Αριθμός-ρεκόρ με τα κρούσματα στα ύψη, παρά το σκληρό lockdown.

Μήνες τώρα «τζογάρουμε» με τη μέθοδο ακορντεόν, τα νοσοκομεία στα όρια τους, ένας ψυχικά καταβεβλημένος λαός, με την οικονομία να οδεύει προς την αυτοκτονία. Η Κυβέρνηση με τις υπουργικές παραφωνίες θεώρησε πως αυτά τα μέτρα είναι τα κατάλληλα. Κανένα όμως αποτέλεσμα…

Χρειάζεται άλλη δέσμη μέτρων, και κυρίως πρόληψη και θεραπευτική αγωγή πριν οι πολίτες φτάσουν να μπούνε στις ΜΕΘ. Χρειαζόμαστε Υγειονομικούς και όχι μακάβριες απογευματινές ανακοινώσεις μετρώντας θύματα.

Και κουνάνε το δάχτυλο ένα χρόνο τώρα. Μη γελάτε, μη μιλάτε, μείνετε μέσα, βγείτε έξω…

Δεν αντέχει άλλο η οικονομία, δεν αντέχει άλλο ο λαός, που θυσιάζει την ελευθερία του, τη ζωή του, τη ψυχική του υγεία. Η κυβέρνηση οφείλει να του τη δώσει σύντομα πίσω.

Το «πτώμα»

Ο λαός δεν αντέχει άλλη εξαθλίωση, δεν αντέχει άλλα βάρη. Δεν γίνεται να κάνει άδικα τόσες θυσίες εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο.

Το κράτος είναι ανύπαρκτο, η ατομική ευθύνη καιρός είναι να γίνει και δικιά τους ευθύνη.

Αναγνώστης

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή