Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρεις «κρίσιμες» θέσεις για τη Θεσσαλία

Συντονιστική αρχή Αποκατάστασης, Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Υδάτων και…ΟΠΕΚΕΠΕ περιμένουν επικεφαλής

Η επόμενη μέρα της πλημμυρισμένης Θεσσαλίας, αν και έχουν περάσει μήνες, φαίνεται ότι περιμένει επικεφαλής νέων και όχι μόνο οργανισμών για να μπορέσει να διαφανεί ότι κινείται η ανασυγκρότηση σε επίπεδο υποδομών αλλά και σε παραγωγικό επίπεδο.

Η χθεσινή σύσκεψη εξάλλου στην Καρδίτσα, λίγες απαντήσεις έδωσε αφού σαφές χρονοδιάγραμμα δεν ορίστηκε παρά μόνο η τοποθέτηση της έναρξης των έργων «κάπου κοντά στο καλοκαίρι».

Από την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν ξεκινούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση επικεφαλής σε τρεις κρίσιμους οργανισμούς οι δύο εκ των οποίων νεοσύστατοι.

Όπως η περίπτωση του Συντονιστή Αποκατάστασης Θεσσαλίας. Πρόκειται για απόφαση του Κ. Μητσοτάκη που ανακοινώθηκε δια μέσου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη και που έχει ξεκινήσει έναν κύκλο ονοματολογίας…δίχως τέλος, με τη θέση για την ώρα να παίρνει πολιτικές προεκτάσεις ανάλογα με αυτές της ονοματοδοσίας υπουργοποίησης!

Το ζητούμενο βέβαια είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει πέρα από το να αποκατασταθούν εσωκομματικές ανισορροπίες…

Αντίστοιχες προεκτάσεις λαμβάνει και η θέση του επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων. Μια θέση που επίσης αναμένεται να συγκεντρώσει κομβικές διαχειριστικές ευθύνες αφού θα ενσωματωθούν οι 53 υπάρχοντες ΤΟΕΒ και ο ένας ΓΟΕΒ.

Τέλος, υπάρχει και μία τρίτη περίπτωση διοίκησης που παίζει μοιραία καθοριστικό ρόλο στη Θεσσαλία αφού κρατά τη διαχείριση των φακέλων χιλιάδων αγροτών της περιοχής. Ο λόγος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον οποίο έχει οριστεί προσωρινή διοίκησης μετά την ώθηση σε παραίτηση του προέδρου του για κουτσουρεμένες πληρωμές της βασικής ενίσχυσης για το 2023.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε συναντήσεις με την προσωρινή διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ σε αρκετά καλό κλίμα, ζητώντας να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία ώστε οι κοινοτικές ενισχύσεις να μοιράζονται στην ώρα τους, με διαφάνεια και συνέπεια.

Πολύ σύντομα αναμένεται να δρομολογηθούν και οι εξελίξεις για την πλήρωση της θέσης του προέδρου στον Οργανισμό, είτε με τον διορισμό μεταβατικού προέδρου είτε με την εκ νέου προκήρυξη της θέσης μέσω ΑΣΕΠ. Επίσης, αναμένεται να ενταχθεί στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού και νέος συνεργάτης-τεχνικός σύμβουλος, προκειμένου να ενισχυθεί το κενό που έχει καταγραφεί προκαλώντας δυσκολίες στην υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων των αγροτών.

Ανταποδοτικότητα, αντιπροσωπευτικότητα, διαφάνεια και εντοπιότητα είναι οι αρχές που θα διέπουν τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων που θα λειτουργήσει στη Θεσσαλία και στον οποίο θα ενσωματωθούν οι 53 υπάρχοντες ΤΟΕΒ και ο ένας ΓΟΕΒ.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή