Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρία λεπτά παράβασης: πρόστιμο 50 €! Νόμιμος και ο χαφιεδισμός!

‘’Σοβαρή παράβαση ‘’η παράβασή μου. Έριξα δίπλα στον κάδο απορριμμάτων επί της Ισχομάχου , εδώ στα Τρίκαλα, κλαδιά κλαδεμένου δένδρου.

Ταχύτατος ο κουκουλοφόρος . Έκανε την καταγγελία την ίδια στιγμή της ρίψης των κλαδιών. Ο χαφιεδισμός και η εκδικητικότητα σ’ όλο τους το μεγαλείο και μάλιστα με τη σφραγίδα της νομιμότητας!

Όμως και οι υπέρμαχοι του νόμου ταχύτατοι και αυτοί ! Μέσα σε τρία λεπτά κατέφθασαν. Παρακάλεσα και εγώ, η αφελής, να μου δώσουν τρία λεπτά χρόνο να διορθώσω την παράβασή μου. Να μεταφέρω, δηλαδή, τα κλαδιά στο σπίτι μου. Θα με βοηθούσαν και οι πέντε δικοί μου άνθρωποι που ήταν παρόντες στο επεισόδιο. Σημειωτέον ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσα ότι είχα κάνει παράβαση.

‘’Αδύνατον . Έγινε η καταγγελία, θα βάλουμε πρόστιμο’’  είπαν οι άνθρωποι της εξουσίας του νόμου. Και φυσικά το έβαλαν το πρόστιμο. Άλλωστε αστείο το ποσό των 50€ ! Το βρίσκουμε κάθε μέρα στο δρόμο ! Η αγωνιώδης προσπάθεια όλων μας να διορθώσω την παράβαση των τριών λεπτών με τρία λεπτά χρόνο για τη μεταφορά των κλαδιών δεν είχε γι’ αυτούς καμιά αξία. Θα τους κατάγγελνε ίσως ο προστατευόμενος χαφιές και ‘’ θα έχαναν τη θεσούλα τους’’ όπως είπαν.

Την επόμενη ημέρα και εγώ νιώθοντας αδικημένη και ζημιωμένη, αλλά εξακολουθητικά αφελής, κατέφυγα στις αρμόδιες προϊστάμενες αρχές μήπως και βρω κατανόηση ! Εις μάτην. Ίδια απάντηση : Καταγγελία = πρόστιμο χωρίς συζήτηση. Κανονισμός καθαριότητας 2007.  

Και επί τέλους είναι δυνατόν κάθε πολίτης να γνωρίζει τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου; Σε μια Δημοκρατική χώρα γίνεται πρώτα σύσταση και σε επανάληψη της παράβασης, μπαίνει το πρόστιμο!

Όμως, οφείλω να ομολογήσω, με συμβούλεψαν να κάνω ένσταση. Αλλά να μην ελπίζω, μου είπαν στη Δημοτική Αστυνομία, γιατί ο λόγος της ένστασής μου  δεν ήταν σοβαρός ! Ποιος θα ήταν ο σοβαρός λόγος, αυτόν ακόμα τον ψάχνω.

Αλήθεια τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ σ΄αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο; Τόσο κακότυχοι είμαστε εμείς οι Τρικαλινοί; Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν και υπάλληλοι και προϊστάμενοι που πιστεύουν ότι ‘’η άκρα δικαιοσύνη είναι άκρα αδικία’’ και  ‘’Δικαιοσύνη μετ’ επιεικείας’’ κατά το Ρωμαϊκό Δίκαιο, και κρίνουν σύμφωνα με το πνεύμα και όχι με το γράμμα του νόμου. Άνθρωποι με ευρύτητα πνεύματος, εσωτερική καλλιέργεια, διάθεση αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και δικαιοσύνης, πέρα και πάνω από ευθυνοφοβίες και μικρότητες συμφερόντων. Αυθεντικοί Δημοκράτες.

Εύχομαι όλοι μας να συναντούμε πάντα στις σχέσεις μας ανθρώπους εσωτερικά ποιοτικούς, ανοιχτόμυαλους και συνεργάσιμους, για την ψυχική μας υγεία και την προσωπική μας ανέλιξη με σκοπό την προκοπή του κοινωνικού συνόλου που είναι καθήκον όλων μας.

Δεν αναφέρομαι στα ονόματα των ηρώων του επεισοδίου, γιατί πιστεύω ότι δε θα πρόσθεταν τίποτα περισσότερο στη διαμαρτυρία μου και την απογοήτευσή μου. Σημασία για μένα δεν έχουν τα ονόματα των συγκεκριμένων προσώπων, αλλά η μυωπική, συνειδησιακά καχεκτική, αντιδημοκρατική  και άδικη συμπεριφορά τους.

 

Φωτεινή Παπαχρήστου

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή