Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τρία νέα προγράμματα ΟΑΕΔ μέχρι τέλος του 2019

Συνολικά 2.550 θέσεις εργασίας θα καλύψουν τρία, νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα προγράμματα θα αφορούν ανέργους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και σε περιοχές που εμφανίζουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Συγκεκριμένα:

  • Το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά 2.000 θέσεις εργασίας σε τοπική αυτοδιοίκηση, δήμους και περιφέρειες (πιθανόν και σε ιδιωτικό τομέα) και θα έχει διάρκεια 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες. Το πρόγραμμα αυτό θα απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών. Ο ΟΑΕΔ θα επιδοτεί το 50% του μη μισθολογικού κόστους έως του ορίου των 600 ευρώ (για αμοιβή 1200 ευρώ).
  • Το δεύτερο πρόγραμμα, διάρκειας 7 μηνών, θα απευθύνεται σε 300 άτομα 18 έως 30 ετών που ζουν στην Δυτική Μακεδονία. Οι άνεργοι θα προσληφθούν για την πρακτική τους άσκηση (προεργασία) τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και θα αμείβονται με τον κατώτερο μισθό.
  • Το τρίτο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην ίδια περιφέρεια και θα αφορά 250 άτομα, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, 22 έως 39 ετών. H διάρκεια του προγράμματος θα είναι 12 μήνες και οι αμοιβές θα ανέρχονται στα 1040 ευρώ για πτυχιούχους ΑΕΙ και 990 για πτυχιούχους ΤΕΙ.
trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή